Oriëntatieparcours

Wat? 

Ben je toe aan een nieuw avontuur? Een uitdagende sport te midden van de natuur? Laat je inleiden in de wereld van de oriëntatiesport of kom meer te weten over hoe je er het best meteen aan kan beginnen.

Locaties 

  • Park van de directeur (Tennisstraat) - Mapico omloop
    Je leert spelenderwijze jezelf oriënteren. Je wordt op pad gestuurd met een kaart en je moet op zoek gaan naar getallen, kleuren, letters, ... die je nodig hebt om een opdracht op te lossen. Ben je klaar? Probeer een ander parcours, je hebt namelijk een waaier aan mogelijkheden om te variëren. 
    Om de kaarten te downloaden klik op het icoontje van het vosje 'Beringen'. Klik daarna op de downloadlink. 
  • Koersels Kapelleke (Fonteintjesstraat) - Vast parcours 
    In de prachtige bosrijke omgeving van Koersels Kapelleke is een permanent parcours voor oriëntatieloop. Iedereen kan gratis een kaart van het oriëntatieparcours afhalen in de speeltuin of downloaden via de bijlagen hieronder.  
    Op deze kaart staan de 15 oriëntatiepalen of posten aangeduid. Je kan op je eigen tempo de verschillende palen met geïntegreerde knijptang en infoplaatje zoeken. Een zeer leuke uitdaging voor iedereen die eens op een andere manier wil joggen of wandelen (planinvulformulieroplossing).