Onze waarden

Samen bewegen we rond vijf organisatiewaarden of zoals wij ze noemen: be-waarden. De waarden bereikbaar, betrokken, behulpzaam, bekwaam en betrouwbaar typeren ons en onze manier van werken. Ze geven richting aan onze houding en gedragingen en zeggen iets over hoe we met anderen en elkaar omgaan.

Scoren we daarom elke dag 10/10 in de uiting van onze waarden? Waarschijnlijk niet. Maar we vinden het wel belangrijk dat we als stad samen dezelfde waarden uitdragen naar elkaar en naar de burger. 

 • Bereikbaar
  In communiceren en handelen. Je bent heel aanspreekbaar voor anderen.
 • Betrokken
  Je hebt binding met de missie en visie van de organisatie, en ook met de collega’s en de burger. Je neemt actief een verbindende rol op binnen de organisatie.
 • Behulpzaam
  Je houdt rekening met de noden van andere collega’s én van burgers of partners. Je kan je goed in de positie van een ander verplaatsen.
 • Bekwaam
  Je werkt op gestructureerde wijze en resultaatgericht. Samen je collega’s draag je bij tot het vormgeven en bijsturen van de organisatiedoelstellingen.
 • Betrouwbaar
  Eerlijkheid en afspraken nakomen draag je hoog in het vaandel. Je zet in op een kwalitatieve relatie met en voor elkaar.

Beweeg mee

Onze kernwaarden krijgen handen en voeten in de persoon van vijf be-wegers. Dit zijn Bereikbare Bente, Betrokken Belgin, Behulpzame Benny, Bekwame Bess en Betrouwbare Benicio. Ze zijn zichtbaar doorheen onze organisatie en vormen een rolmodel.

Vaak zetten we de be-waarden onbewust om in de praktijk en dat is te merken aan onze goede dienstverlening en aan de fijne sfeer waarin we werken. Halfjaarlijks organiseren we 'koffie, vlaai & be-waarden' om feedback en ideeën rond het uitdragen van onze waarden in concrete acties om te zetten.