OpenHart Paal – Sara

Mensen in armoede geven we een steuntje in de rug

OpenHart wil mensen die leven met armoede en sociale uitsluiting een steuntje in de rug geven. We bieden materiaal aan die mensen voorziet in hun basisbehoeften: kleding, fietsen, meubels, speelgoed, … Vervolgens bieden we ook diensten aan zoals het herstellen van fietsen.

Jaarlijks helpen we ongeveer een 150-tal gezinnen, die meerdere keren terecht kunnen bij onze vereniging. Hiervoor werken we samen met partners zoals RIMO en het OCMW. Die personen doorverwijzen naar onze werking. We hechten veel belang aan partnerschappen en donaties. Voor het inzamelen van spullen werken we onder meer samen met verschillende winkels, het Poetsbureau, de kringloopwinkel, Kiwanis, etc. Samen met 20 vrijwilligers staan we iedere week klaar om mensen verder te helpen in nood. We halen voldoening uit de reactie en dankbaarheid van mensen die OpenHart bezoeken.

 

Corona zorgt voor nieuwe uitdagingen

Onze werking hebben we helemaal moeten herorganiseren door corona. We waren zeer blij toen we 8 juni opnieuw de deuren mochten openen. Het was seizoens wissel voor alle kledingstukken, dus voor de opening was het alle hens aan dek om de voorraad aan te vullen. Stilaan komen er terug meer bezoekers en verloopt alles heel vlot. We merken dat steeds meer mensen onze werking leren kennen. In de toekomst hopen we verder te werken zoals het nu gaat. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom!

Meer info:  Secretariaat en lokalen Openhart - Paal vzw
Deurnestraat 1
3583 Beringen
 

Je wenst meubels te schenken? stuur een e-mail naar:
Je hebt meubels nodig? Vraag een doorverwijzing aan bij uw OCMW of hulporganisatie.
Kleding, huisraad en andere vragen: M 0475 85 91 07 of www.openhartpaal.be