Oogst van Eden- Philip Reynders en Hilde Meyen

Oogst van Eden is een restobar met een duidelijke visie rond lokale producten en duurzame voeding. We kiezen heel bewust voor lokale partners en zijn fier op de plaatselijke producten! Wij serveren originele gerechten met een lokale toets.

 

Fier op hier! En dat geeft inspiratie.

Onze visie is dat we fier mogen zijn op onze plaatselijke producten. We geven deze producten dan ook een centrale plaats in onze gerechten. Zo hebben we een divers assortiment lokale kazen die we verwerken in gerechten of via een kaasplankje. Zo heb je bijvoorbeeld: schansbroekerskaas van de Stalse Schans, geitenkaas van ’t Kasteeltje en duizend dagenkaas van de Wintershoeve. We merken ook dat we de lokale boeren inspireren om te vernieuwen en te experimenteren. Zo heeft ’t Kasteeltje bijvoorbeeld de kaaskroketjes met het recept dat hier ontwikkeld werd nu ook in zijn hoeve winkel. Dit geeft een mooie wisselwerking. Maar natuurlijk staat er niet enkel kaas op onze menu. Onze patatjes halen we boer Machiels, blauwbessen van Blueberryfields en broodjes van Bakkerij Bosbroek. Uit onze eigen tuin halen we kruiden en eetbare bloemen. Bij een lekker gerechtje hoort natuurlijk ook een lekker drankje! Lokale biertjes zoals het koolputtersbier, bieren van brouwerij Remise of het Aertsparadijs zetten we met veel plezier op onze drankenkaart!

 

Seizoensgebonden, biologische en duurzame producten

Bij ons eet je volgens de oogst van het moment en met respect voor klimaat en natuur. Zo volgen we de visie van ‘de North Sea Chefs’. Dit houdt in dat we werken met bijvangst vis en minder populaire vissoorten. Ook via lokale producten zetten we in op transport beperken en zo ook CO2-emissies beperken. Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen en op een duurzame manier te werk te gaan. Dit alles in een huiselijke sfeer om zo dicht mogelijk bij de klant te staan.