Ontdek de wereld van de Beringse bijen in podcastreeks ‘Bijvriendelijk Beringen’

Gepubliceerd opmaandag 31 mei 2021 om 17:04

Naar aanleiding van de Week van de Bij heeft stad Beringen een podcastreeks opgenomen over jawel, de bij. In 3 afleveringen vertellen stadsimkers Daniël Vloeberghs en Tijs Lemmens over het leven van de bij, hoe ze honing maken en wat de bij zo kwetsbaar maakt. “Met deze podcasts willen we mensen sensibiliseren en prikkelen, een van de aspecten om Beringen nog bijenvriendelijker te maken. Wanneer men de belangrijke rol van bijen in het ecosysteem begrijpt, zal men hopelijk de tuin en het terras ook wat bijenvriendelijker inrichten”, licht schepen van Milieu en imker Tijs Lemmens toe.

Samen hebben ze 5 bijenstanden. Daniël houdt 1 stand aan samentuin De Motten en 2 bij mensen thuis en Tijs beheert samen met zijn broer Stijn 2 standen. In de eerste aflevering van ‘Bijenpraat’ kom je te weten hoe bijen honing maken en wat de rol is van een imker. Vervolgens leer je over de verschillende types solitaire en sociale bijen en de ietwat minder sympathieke wesp. Ten slotte schetsen Tijs en Daniël de actiepunten in het kader van bijvriendelijk Beringen en het belang van vergroening en ontharding van openbaar en privédomein.

De driedelige podcastreeks ‘Bijvriendelijk Beringen’ kan je beluisteren op het Spotify-kanaal van stad Beringen. Elke aflevering duurt ongeveer 30 minuten.