Oeverversteviging Paalse Plas start aan volgende fase

Gepubliceerd opdinsdag 10 mei 2022 om 14:01

Na een vertraging door aanleveringsproblemen van benodigde houten palen, zijn de werken voor de oeverversteviging aan de Paalse Plas een aantal weken geleden hervat. Ze belanden nu spoedig in een volgende fase.  

De oevers brokkelden de voorbije jaren steeds meer af door de stroming van het water. Een herstel drong zich op om de veiligheid van fietsers en wandelaars te garanderen. 

“Na levering van de houten palen werden deze de voorbije weken in sneltempo in de bodem langs de oever geplaatst. In de volgende fase zal de grond aangevoerd worden die de oever zal opvullen. Dat zal gebeuren via vrachtwagens die over het fiets- en wandelpad rijden. Er werden reeds rijplaten aangelegd om het pad te beschermen. Het pad wordt niet afgesloten maar we vragen bezoekers van de Paalse Plas wel uitdrukkelijk om op te letten voor het werkverkeer. Ter hoogte van de werken wordt aan fietsers in ieder geval gevraagd om af te stappen,” aldus schepen van Recreatie Jessie De Weyer. 

Wanneer de oevers zijn aangevuld dient het fiets- en wandelpad ter hoogte van de werfzone ook nog gerenoveerd te worden. Tijdens die werken is het onmogelijk om volledig rond de Paalse Plas te rijden of te wandelen. 

“De asfaltering van het fiets- en wandelpad zal volgens de planning doorgaan in de week van 30 mei. De week voordien dient de toplaag te worden afgefreesd. In die omstandigheden is het onmogelijk om het pad te gebruiken. Het pad aan de werkzone zal in die periode dan ook  afgesloten worden voor bezoekers waardoor een lus fietsen of wandelen rond de Paalse Plas dan tijdelijk niet mogelijk is,” legt schepen voor Openbare Werken Jean Vanhees uit.