Nomineer jouw digiheld en maak kans op een tablet!

Gepubliceerd opdonderdag 2 mei 2024 om 11:33

Beringen opent de zoektocht naar digihelden in de stad. Wie is de persoon waarbij je steeds terechtkan met kleine of grote digitale vragen? Wie helpt jou om wegwijs te blijven in de digitale jungle die razendsnel evolueert? Nomineer jouw persoonlijke digiheld en misschien kan jij deze persoon wel verrassen met één van de vele mooie prijzen of zelfs met de hoofdprijs: een tablet! 

Eén ding is zeker: de online wereld staat niet stil. Wie niet mee is met de digitale vooruitgang, loopt het risico om uitgesloten te worden. Om dat te vermijden, richtte stad Beringen zes digipunten op om inwoners met raad en daad bij te staan. Maar ook daarbuiten wordt in onze stad dagelijks hulp geboden door familieleden, kennissen of vrienden aan personen die vragen hebben over apps, niet weten hoe ze een berichtje moeten versturen of hoe ze een bericht op sociale media zetten enzovoort. Iedereen die hulp biedt, is – wellicht zonder dat hij het beseft – een digihelper.  

“We krijgen allemaal wel eens de vraag van een grootouder, ouder, vriend of vriendin of we kunnen helpen bij een toepassing op de computer of smartphone. Hulp bieden is snel gebeurd. Het is een kleine moeite voor wie digitaal mee is. En toch kan het voor die andere persoon een groot verschil maken.”, vertelt burgemeester Thomas Vints. “Deze personen willen we nu de kans geven om hun persoonlijke digiheld in de bloemetjes te zetten. Nomineer jouw digiheld en misschien maakt de diegene wel kans op een tablet of één van de vele andere mooie prijzen. In totaal worden er maar liefst tien winnaars geselecteerd. ”  

Nomineren kan via allemaalberingen.be/digihelden.  
Liever op papier? Spring binnen in de bib, De Klitsberg of in één van onze 6 digipunten. Of breng een bezoekje aan onze markt op woensdag 8 mei in Beringen-centrum, op vrijdag 17 mei in Beverlo of op zondag 19 mei in Paal om een nominatieformulier in te vullen

De actie loopt van 1 mei tot en met 31 mei. De tien winnaars worden persoonlijk gecontacteerd. Deze wedstrijd kadert in een sensibiliseringscampagne van de Digibank van Beringen.  

Wie geen beroep kan doen op een eigen netwerk en met digitale vragen zit, kan steeds terecht in de zes digipunten van stad Beringen. Je vindt alle locaties op beringen.be/digipunt.