Nomineer jouw Beringse culturele held(en)

Gepubliceerd opzaterdag 30 mrt 2024 om 10:45

Stad Beringen roept alle inwoners op om hun favoriete kandidaten te nomineren voor de Cultuurprijzen 2023. Deze culturele onderscheidingen erkennen individuen en organisaties voor hun opmerkelijke bijdrage aan het culturele leven in Beringen. 

In totaal worden dit jaar zes Cultuurprijzen uitgereikt, namelijk de Algemene Culturele Verdienste, Jonge Culturele Belofte, Cultuurtandem en drie Cultuurparels die zich richten op de disciplines letteren, podiumkunsten en socio-cultureel volwassenenwerk.  

Schepen van Cultuur An Moons: “We doen een warme oproep aan alle Beringenaren om via Allemaal Beringen hun culturele held(en) te nomineren. Een jury, met vertegenwoordigers uit het Cultuurforum en externe deskundigen, zal alle nominaties zorgvuldig beoordelen en maximaal 3 kandidaten per categorie selecteren. Voor de Algemene Culturele Verdienste en de Jonge Culturele Belofte kiest de jury meteen ook de laureaten. Voor de Cultuurparels en Cultuurtandem wordt de top drie van de jury nog ter stemming voorgelegd aan het publiek dat de winnaars zal kiezen.”  

De nominatieronde loopt van 29 maart tot en met 22 april. De nominaties kunnen mits grondige motivering ingediend worden via Allemaal Beringen of via cultuur@beringen.be

De stemming voor de Cultuurparels en de Cultuurtandem vindt plaats tussen eind april en 15 mei via Allemaal Beringen.
Hiervoor volgt nog een aparte oproep.  

De feestelijke uitreiking van de Cultuurprijzen vindt plaats op woensdag 22 mei in OC De Buiting vanaf 19.00 uur.
Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere avond bij te wonen mits inschrijving via cultuur@beringen.be

Voor meer informatie over de Cultuurprijzen, check allemaalberingen.be/cultuurprijzen en beringen.be/cultuurprijzen.