Deel Meldertsesteenweg in Paal wordt tijdelijke schoolstraat

Gepubliceerd opdonderdag 14 mrt 2024 om 09:15

Vanaf maandag wordt een deel van de Meldertsesteenweg in Beringen tijdelijk een schoolstraat. Reden hiervoor is de toegenomen drukte in de omgeving door verbouwingswerken aan kleuterschool Hand in Hand en lagere school De Buiteling op de Diesterstesteenweg/Kloosterstraat. Door deze werken zijn de kleuterklassen tijdelijk verhuisd naar de onderbouw in de Meldertsesteenweg en dit zorgt voor meer verkeershinder en gevaarlijke verkeerssituaties in de directe omgeving van de school.  

“Net zoals de schooldirecties zijn we als stad enorm begaan met de veiligheid van de leerlingen. Om de verkeersveiligheid van de kinderen zo goed mogelijk te garanderen, hebben we gezamenlijk beslist om in de Meldertsesteenweg ter hoogte van de schoolpoort van De Buiteling een schoolstraat in te voeren. Deze is zo ingericht dat het verkeer in de aanpalende straten nog steeds kan passeren en dat de bewoners van deze straat niet gehinderd worden”, licht Schepen voor Mobiliteit Jean Vanhees toe.  

De schoolstraat wordt ’s morgens ingevoerd tussen 08.00u en 09.15u, in de namiddag tussen 15.00u en 16.00u, en op woensdagmiddag tussen 12.00u en 13.00u. Enkel voetgangers, fietsers, prioritaire voertuigen en vergunninghouders mogen op dat moment door.  

Zodra de verbouwingswerken afgerond zijn en alle leerlingen van Hand in Hand en De Buiteling naar de bovenbouw verhuisd zijn in de Diestersesteenweg/Kloosterstraat, zal de schoolstraat in de Meldertsesteenweg opgeheven worden. De voorziene timing hiervan is november.