Een meertalige berenwandeling

Gepubliceerd opdinsdag 9 feb 2021 om 14:34

Op 21 februari is het de Dag van de Moedertaal, een dag die we als multiculturele stad niet zomaar laten voorbijgaan. “Beringen is een diverse stad waar naar schatting meer dan 80 talen gesproken worden. Dit is het moment waarop we deze talen in de kijker zetten”, vertelt schepen van samenleven Hilal Yalçin enthousiast. “Tijdens de interactieve berenzoektocht volg je het verhaal van vijf beren en krijg je de kans om te proeven van het Turks, Arabisch, Engels, Frans of Pools”, aldus schepen Yalçin.

Deze wandeltocht is het resultaat van een samenwerking tussen de dienst samenleven  en de Beringse bibliotheek. Schepen van de bib Jessie De Weyer legt verder uit: “Dankzij de uitgeverij Nik Nak, mogen we hun meertalig prentenboekje ‘5 beren’ gebruiken om onze wandeltocht vorm te geven. Kinderen leren op deze manier spelenderwijze omgaan met talen.”

 Deze interactieve berenzoektocht start aan het toeristisch centrum in Beringen. Je krijgt hierbij als gezin een opdrachtenboekje. Als je de opdrachten voltooid hebt, kan je je boekje op het einde van de tocht afgeven en ontvangen de kinderen een klein cadeautje. Je kan vanaf 18 februari tot en met 21 februari, elke dag van 10.00 tot 15.00 uur, onze beren gaan zoeken!