Nieuwe editie Allemaal Beringen Live focust op waardig oud worden

Gepubliceerd opmaandag 3 jun 2024 om 09:49

Stad Beringen organiseert op donderdag 13 juni een tweede editie van Allemaal Beringen Live. Net als vorig jaar wordt het een inspirerende en leuke participatieavond voor jong en oud. Dit jaar ligt de focus op waardig oud worden onder de titel (G)oud worden in Beringen. 

  

“Met het oog op een nieuw ouderenbeleidsplan willen we tijdens “Allemaal Beringen Live: (G)oud worden in Beringen” ideeën verzamelen van jong en oud over hoe zij hun oude dag in Beringen willen beleven. Het gaat dan over onderwerpen zoals toegankelijkheid van de publieke ruimtes, levenslang leren, dementievriendelijkheid en nog veel meer,” aldus schepen voor Welzijn Ann-Sofie Vanoverstijns. 

Dat visie en beleid samen mét burgers wordt gevoerd, beseffen ze in Beringen al langer. Via het platform allemaalberingen.be wordt er intensief gewerkt aan participatie met 6209 unieke deelnemers sinds de opstart in het najaar van 2022. 

“Uiteraard willen we daar ook blijvend fysieke ontmoetingen aan koppelen. Vorig jaar namen 112 burgers deel aan de eerste live editie,” aldus schepen voor Participatiebeleid Jessie De Weyer. “Het belooft net als vorige keer een dynamische avond te worden, met ditmaal op het einde een samenvattende poppenkastact van Armand Schreurs. Reden te meer om dus vliegensvlug in te schrijven,” aldus schepen De Weyer. 

Zin om mee na te denken? Schrijf je dan in via allemaalberingen.be of via 011/43 02 70. Het gehele traject naar een nieuw ouderenbeleidsplan kan je ook volgen op allemaalberingen.be. 


Ann-Sofie Vanoverstijns
schepen voor Welzijn  

Jessie De Weyer
schepen voor Participatiebeleid