Nieuwe aanvraagronde voor buurtbudgetten in Beringen

Gepubliceerd opmaandag 11 sep 2023 om 14:07

In Beringen wordt een nieuwe aanvraagronde geopend voor buurtbudgetten. Dat zijn subsidies die straten en wijken kunnen aanvragen om een project in de eigen buurt te realiseren. Uit het traject dat vóór de zomer liep, kwamen reeds drie initiatieven. Zo werd er budget toegewezen voor een spelletjeskast in de wijk Kolmen, spelmateriaal en activiteiten voor het buurtcomité aan de Korspelheidestraat en een erfgoedwandeling in Beverlo. 

“Tijdens het voorjaar hebben we een eerste traject voor de buurtbudgetten doorlopen. Daaruit zijn in juni drie mooie projecten gekomen die nu gerealiseerd worden,” licht schepen voor Wijkontwikkeling en Participatiebeleid Jessie De Weyer toe. “Gezien er nog budget beschikbaar is, lanceren we overeenkomstig het reglement een tweede aanvraagronde in het najaar. Wie met zijn of haar buurt een leuk idee heeft, kan vanaf vandaag dat indienen via allemaalberingen.be.” 

Je project indienen kan nog tot 20 oktober. Na controle van de inzendingen, kunnen inwoners via het platform van 20 november tot 6 december stemmen, met een bekendmaking van de winnaars aan het einde van het jaar. 

“We verwachten een project met een korte omschrijving van het idee, de concrete uitwerking, de bekendmaking ervan en een indicatie wie betrokken is bij het project,” aldus schepen De Weyer. “Onze hoop is dat er opnieuw een aantal leuke projecten gerealiseerd kunnen worden.” 

Meer informatie via Home (allemaalberingen.be)