Nieuw avontuur met Pierewiet de Kanariepiet in Beringen

Gepubliceerd opvrijdag 28 jun 2024 om 10:24

Deze zomer genieten gezinnen met kinderen in Beringen van een vernieuwde interactieve opdrachtentocht van Pierewiet de Kanariepiet. Deze heldhaftige vogel neemt deelnemers mee op een spannend avontuur over de mijnsite waarbij in verschillende opdrachten een groep mijnwerkers gered moet worden uit een ingestorte mijngang.  

“Dit interactieve verhaal leidt jong en oud doorheen de rijke mijnwerkersgeschiedenis van Beringen. Met een hoofdrol voor het dappere kanariepietje Pierewiet brengen we het mijnverleden op een speelse en boeiende manier tot leven. We willen hiermee zowel de lokale bevolking als bezoekers een unieke en gezellige ervaring bieden,” licht schepen voor Jeugd en Recreatie Jessie De Weyer toe. 

Met een afstand van 2,2 km over 2 uur en een opdrachtenboekje, is de wandeling bij uitstek geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar, weet ook Kamiel, kinderschepen voor Toerisme. 

“Een gewone wandeling met mijn ouders spreekt me minder aan… he, maar met de avontuurlijke opdrachten erbij is “Pierewiet’ echt wel spannend en gezellig om te doen samen. Ik weet zeker dat andere gezinnen het ook tof zullen vinden,” aldus Kamiel. 

Met de Pierewiet-route vervolledigt Beringen opnieuw haar aanbod van gezinswandelingen voor elke leeftijdscategorie. Zo kunnen kleuters van 4 en 5 jaar aan de slag met een opdrachtenset en is er voor gezinnen met kinderen van +10 jaar de wandel-app ‘Beringen-Mijn ontdekkingstocht’.   

“Gezinnen met kinderen van alle leeftijden kunnen nu terecht in Beringen voor een leuke, interactieve wandeling op maat. Met de spannende verhaallijn en een leuke set aan opdrachten is de Pierewiet-wandeling een versterkende toevoeging aan dit aanbod en biedt zo een laagdrempelige manier om de geschiedenis van Beringen te ontdekken. De wandeling is bovendien volledig toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen”, voegt schepen voor Toerisme Werner Janssen toe. 

Het Avontuur van Pierewiet de Kanariepiet is beschikbaar bij droog weer vanaf 1 juli. Het opdrachtenboekje is voor € 1 te verkrijgen bij Visit Beringen waar ook de wandeling vertrekt.  

Informatie over alle kindvriendelijke wandelingen is terug te vinden op www.visitberingen.be/wandelen-met-kids