New Told Dream: het eerste ECRU-project in Beringen

Gepubliceerd opvrijdag 11 jun 2021 om 10:00

Onder de naam ECRU werken de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en de bovenlokale cultuurwerking samen om meer ruimte te creëren voor erfgoed- en cultuurpotentieel in de regio van As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen. Als dynamische netwerkorganisatie wil ECRU het culturele veld in de regio versterken en culturele projecten over de gemeentegrenzen heen stimuleren.  

Schepen van Cultuur An Moons: “Met ECRU streven we ernaar zoveel mogelijk mensen te laten participeren aan cultuur en regionaal talent en verenigingen alle groeikansen te geven. 
Om dit te realiseren, biedt ECRU ook financiële ondersteuning aan culturele actoren. Eén van de eerste projecten die ondersteund worden door ECRU is de tentoonstelling New Told Dream van Art27 in de prachtige mijnkathedraal van Beringen.”  

Art27 onderschrijft artikel 27 van de Universele Verklaring van de rechten van de Mens: ‘iedereen heeft het recht om te genieten van kunst en cultuur en om deel te nemen aan het culturele leven van een gemeenschap’. 
“Met dit in hun achterhoofd gaan ze telkens weer op zoek naar bijzondere plekken die kunst toegankelijk maken voor iedereen. Voor deze expo laten de deelnemende kunstenaars zich inspireren door deze bijzondere kerk en haar verhalen”, aldus schepen An Moons. 

Samen met CC Beringen worden er toeleidingsactiviteiten georganiseerd. 
Dit zijn vooral rondleidingen voor scholen waarbij de kinderen ook actief zullen meewerken aan de creatie van een kunstwerk onder leiding van Gerlinde Gilissen, Herwig Nulens en Laine Sajet. 
Jammer genoeg konden de vele vragen van andere organisaties niet ingewilligd worden omwille van de huidige veiligheidsmaatregelen, maar hopelijk komt er een volgende keer. 

New Told Dream is één van de nevenactiviteiten van het project Colours in the sky.
Het is een mooie stopplaats tijdens de fietsroute langs de Beringse artistieke vlaggen.
New Told Dream gaat door van 19 juni tot en met 4 juli in de mijnkathedraal Sint-Theodardus, Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen en is elke dag, behalve maandag, gratis te bezoeken van 14.00 tot 18.00 uur.
Tickets kan je reserveren via www.artikel27.eu of ter plaatse zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn.