Mondmaskerplicht aan bushaltes schoolomgeving

Gepubliceerd opvrijdag 13 nov 2020 om 14:37

Nu het einde van de verlengde herfstvakantie in zicht is, maken we ons stilaan klaar om op een veilige manier terug te keren naar de schoolbanken. “In samenspraak met de scholen heeft het stadsbestuur beslist om de mondmaskerplicht in Beringen uit te breiden naar het skatepark en de bushaltes (Bogaersveld) aan de schoolomgeving”, legt burgemeester Thomas Vints uit. Het Spectrumcollege schakelt na de verlengde herfstvakantie over op afstandsonderwijs. Hoe dit ingedeeld zal worden, communiceert het schoolbestuur zelf. Dit zorgt al voor wat minder drukte op het plein en aan de bushaltes.

Samen met de scholen is er een zone bepaald waar het voor en na school druk is. Zo wachten vele leerlingen aan de bushaltes een tijdje op hun bus en komen er hier dus onvermijdelijk veel leerlingen bij elkaar. “In deze drukke zone leggen we dan ook een mondmaskerplicht op. De zone is duidelijk afgebakend tijdens de herfstvakantie door markeringen op de grond en affiches aan de zone én bij de scholen. Enkel de zone rondom de perrons van het busstation zijn afgebakend. De parkeerplaatsen en voetpaden vallen hier dus buiten, waardoor de impact voor de bewoners beperkt blijft”, legt burgemeester Vints uit.

Opgelet: de mondmaskerplicht tijdens de wekelijkse markten en bij een bezoek aan het stedelijk administratief centrum zijn ook nog steeds van kracht!