Middenstandsvereniging in elke Beringse deelgemeente

Gepubliceerd opdonderdag 21 okt 2021 om 16:10

Om de handel en de winkelbeleving in de Beringse deelkernen Beverlo, Koersel, Paal en Beringen-Mijn een duwtje in de rug te geven, heeft het Berings stadsbestuur beslist om de handelaars en de ondernemers in deze handelskernen samen te brengen. “We willen een sterke middenstandswerking helpen uitbouwen. En een financiële stimulans moet de handelaars daarbij helpen om gezamenlijke acties op touw te zetten en van shoppen meer een beleving te maken!,” legt schepen van Lokale Economie en Middenstand Werner Janssen uit. 

Het budget van om en bij de 10.000 euro per jaar per handelskern kan ingezet worden voor acties zoals bijvoorbeeld het uitbouwen van evenementen, aankoop van vlaggen en gelijkaardige reclamesignalisatie, uitbreiding communicatiekanalen e.a. “De opsomming is niet exhaustief, zolang het maar het ondernemerschap in de desbetreffende deelgemeente stimuleert en de winkelervaring van onze stadsgenoten ten goede komt!” aldus schepen Janssen.   

In de komende twee maanden organiseert het stadsbestuur daarom verschillende samenkomsten in elke deelgemeente. De lokale handelaars ontvangen hiervoor een uitnodiging. “Ben je ondernemer met een hart voor je handelskern, dan hopen wij ten zeerste op je aanwezigheid.” 

“In Beringen-centrum hebben we gelukkig al een goede middenstandswerking. Maar door de geografische spreiding van onze stad heeft zowat elke deelgemeente een eigen concentratie aan winkels en handelszaken. We hebben niet echt één groot dominant handelscentrum, zoals dit in de meeste steden en gemeenten het geval is. Dit hoeft daarom geen handicap te zijn, we proberen hier juist een sterkte van maken!”, besluit de schepen strijdvaardig. 

De data voor de eerste samenkomsten zijn als volgt: 

  • In Koersel op 25 oktober 2021 - 20.00 uur - locatie Barnaba   
  • In Beverlo op 27 oktober 2021 – 19.30 uur - locatie Waranja  
  • In Beringen-Mijn op 16 november 2021 - 20.00 uur - locatie Casino  
  • In Paal op  10 november 2021 - 20.00 uur - locatie Millenium Golf  

Meer details en inschrijvingen via ondernemen@beringen.be of T 011/43 02 04.