Melding van aanwezigheid buitenlandse toerist EU-inwoner

Als gevolg van de strikte instructies van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) zal de dienst Niet-Belgen overschakelen op beperkte fysieke dienstverlening:

  • De dienst blijft toegankelijk op afspraak voor het aanvragen/afhalen van verblijfskaarten (A/B/C/D/E/E+/F/F+/H), identiteitsbewijzen en de aanvraag/verlenging van het attest van immatriculatie (oranje kaart).
  • Beslissingen over de verblijfsprocedure worden aangetekend per post verstuurd.

Alle documenten voor de opstart van een verblijfsprocedure, verlengen van verblijfskaarten en andere vragen mogen uitzonderlijk per mail worden overgemaakt aan vreemdelingendienst@beringen.be.

Wij blijven steeds bereikbaar via 011/43 02 11 en op vreemdelingendienst@beringen.be.

Bedankt voor uw begrip.

 
Als je als EU-burger België bezoekt voor maximum 90 dagen en je op een particulier adres (bijvoorbeeld bij vrienden of familie) verblijft moet je dit binnen onmiddellijk melden bij het gemeentebestuur. Dit geldt ook voor alle familieleden die je vergezellen. Bij je registratie ontvang je een document dat je gegevens en de duur van je verblijf vermeldt. Je moet dit document steeds, samen met je nationaal paspoort of identiteitskaart, kunnen voorleggen.

Voorwaarden

Deze meldingplicht kadert in de Schengenakkoorden tussen een aantal Europese landen om vrij verkeer van personen mogelijk te maken.

Kosten

Geen kosten.

Bijzonderheden

Wanneer je in een hotel of ziekenhuis verblijft, gebeurt de registratie daar en hoef je zelf geen registratie te doen.

Aanpak

Je moet je aanmelden aan het loket van dienst burgerzaken, sectie bevolking.

Meenemen

Je identiteitsdocument.