Marc Goddeeris en dochter Marie

Eerder dit jaar hoorden Marie en haar papa Marc Goddeeris via vrienden over Mooimakers, een website waar je gratis materiaal kan bestellen om jouw buurt proper te houden, inclusief grijpstok, handschoenen en fluohesje.
Sindsdien combineren ze hun dagelijkse wandeling door het centrum van Beringen met het oprapen en in de vuilbak steken van afval.

Het is voor Marie een fijne activiteit tijdens de wandeling. Ze raden het iedereen aan, zeker ook gezinnen met kinderen, want het leert hun op een speelse manier bewust zijn van de afvalproblematiek en hoe we ons steentje kunnen bijdragen in de het proper houden van onze omgeving. Marie vindt het vooral grappig dat de meeste blikjes die ze opraapt van energiedrankjes zijn.
Die werken duidelijk niet want vele mensen die ze opdronken hebben zelfs niet de energie om naar de vuilbak te stappen!  

Marc is ook actief in de parochies van Beringen-centrum en Beringen-Mijn als lector en als vormselcatechist.
Elke jaar doen ze met de jongeren een verkoop ten voordele van 11.11.11 aan de Vatana, de JBC, Torfs en de Carrefour in Paal.
Heel fijn dat die winkels ons toelaten om met zo een enthousiaste bende steeds voor hun deur te staan en mensen bewust te maken van de armoede in de wereld.

Marc: "We mogen ons niet laten leiden door die enkelingen die afval op straat gooien of nors de jongeren die voor 11.11.11 verkopen voorbijlopen. Neen, we moeten blij worden van al die fijne mensen, de overgrote meerderheid van de Beringenaren, die graag een propere stad zien, af en toe een complimentje geven, positief in het leven staan en op hun manier iets doen voor het goede doel. Of dat het nu Music for life, hun buren of familie helpen of zelfs zoals recent gaan helpen in de overstromingsgebieden in Wallonië."

Marc is voorzitter van de BROS, de Beringse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. De BROS probeert de zorg voor de armere, zuidelijke helft van de aarde concreet vorm te geven en te ondersteunen.
Verenigingen die iets organiseren in Beringen en de opbrengst gebruiken voor een ondersteuning in het arme Zuiden, kunnen een deel van hun kosten terugkrijgen via de BROS.
Stad Beringen verleent via de BROS ook noodhulp zoals vorig jaar voor de aardbevingen in Turkije en dit jaar voor de overstromingen in België.