Maand van de markt afgesloten met een knaller

Gepubliceerd opwoensdag 4 mei 2022 om 11:12

Om de ‘Maand van de Markt’ te promoten waren er in april mooie prijzen te winnen op de Beringse markten in Beverlo, Paal en Beringen-centrum. Het stadsbestuur zette samen met het provinciebestuur, OC West en de Vlaamse Federatie voor Ambulante Handel de marktkramers een maand lang in de spotlights. “Het opzet was vooral de aantrekkingskracht en belevingswaarde van onze markten te verhogen en onze handelskernen te versterken,” vat schepen van Ondernemen Werner Janssen samen. 

De bezoekers ontvingen een invulformulier van de marktkramers om deel te nemen aan de actie. Daarnaast kreeg elke marktkramer ook een affiche met een unieke QR-code. Klanten scanden de code na aankoop om ook op deze manier kans te maken op een prijs. “Voor de praktische en de logistieke ondersteuning rekenden we op de wijkwerkers van Wijk-werken West-Limburg. De groep werkzoekenden die we willen activeren en laten kennismaken met de arbeidsmarkt. In contact komen met de werking van de wekelijkse markt was een unieke opportuniteit, een win-win voor alle betrokkenen!” vertelt schepen Janssen enthousiast.   

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Onder toeziend oog van notaris Valerie Maussen werden de winnaars geloot. “Per wekelijkse markt werden er 10 winnaars gekozen die elk 50 euro ontvangen. Als kers op de taart werden er nog 3 Limburg Vakantiecheques en 3 elektrische fietsen verloot. De winnaars worden allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor de prijsuitreiking,” aldus de schepen. Voor de prijsuitreiking is het wachten tot zondag 15 mei op de markt van Paal.