Maaltijden aan huis

Ben je inwoner van Beringen en ben je omwille van lichamelijke, cognitieve, psychische en/of sociale problemen niet meer zelf in staat om een maaltijd te bereiden? Dan kunnen wij een oplossing bieden met onze dienst maaltijden aan huis.
Op weekdagen leveren wij warme maaltijden aan huis. Voor feestdagen en het weekend leveren wij gekoelde maaltijden de werkdag voordien.

Een warme maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht en dessert en kost 8 euro.

Ben je een regelmatige gebruiker van onze dienst maaltijden aan huis dan kan je ook een keuze maken tussen verschillende menu's. Dieetmaaltijden zijn mogelijk. 

Voor wie?

  • inwoners van Beringen
  • ouder dan 65 jaar en niet meer in staat om zelf voor een maaltijd te zorgen
  • jonger dan 65 jaar en niet meer in staat om zelf voor een maaltijd te zorgen omwille van lichamelijke, psychische, cognitieve en/of sociale problemen. Indien deze problemen tijdelijk van aard zijn (bijv. Na ongeval, operatie) wordt de toekenning van de maaltijden beperkt in tijd.

Vraag je voor de eerste keer een maaltijd aan, dan komt een maatschappelijk assistent van de thuiszorgdienst op huisbezoek.  Bij dringende situaties kan de opstart van de maaltijden (na telefonisch overleg)  plaats vinden vóór het huisbezoek.