Lutgarde Vanlook

Zomaar kaartjes

Ik ben een wiskunde leerkracht in de middenschool van het Spectrumcollege in Beringen. Tijdens de lockdown kwam ik op het idee om kaartjes te sturen naar kennissen of mensen in de buurt die ik al een hele tijd niet meer had gezien. Ik ken een aantal personen die een moeilijke periode achter de rug hebben. Vervolgens wilde ik hen een hart onder de riem steken met een kaartje. Zomaar. Gewoon om even te laten weten dat er aan hen wordt gedacht. Vele hadden helemaal geen kaartje verwacht en reageerden heel blij! Zo zie je maar dat een klein gebaar veel kan betekenen… In moeilijke tijdens moeten mensen elkaar steunen. Er is veel eenzaamheid  en verborgen verdriet. Ik hoop dat mijn kaartjes voor deze mensen een lichtpuntje zijn geweest. In totaal heb ik ondertussen al 100 kaartjes verstuurd.

 

Lopen tegen Alzheimer

Naast mijn job als wiskunde leerkracht, ga ik regelmatig lopen. Met het Spectrumcollege namen we vaak deel aan sponsorlopen voor goede doelen. Door corona konden we dit jaar helaas niet deelnemen. Zo kwam ik op het idee om zelf te lopen voor een goeddoel. Mijn schoonbroer werkt voor een onderzoeksteam rond Alzheimer. Zij hebben nood aan donaties en vervolgens kwam ik op het idee om sponsors te zoeken en 220 kilometer te lopen, ten voordele van het onderzoek. Hiervoor heb ik een whatsapp-groep opgericht waarin alle sponsors wekelijks een update krijgen van de gelopen kilometers. Momenteel heb ik 52 sponsors met ongeveer een opbrengst van 3000 euro op een maand tijd. Mijn zus gaat in oktober en november 10 triatlons lopen ten voordele van het onderzoek: 40 km zwemmen, 1800 km fietsen en 420 km lopen.

Wil jezelf het onderzoeksteam steunen? Stort dan een gift op het rekeningnummer BE29 2300 0602 8164 van de Stichting Alzheimer Onderzoek, met de mededeling ‘Run for AD’.

Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Vanwege Covid-19 zijn schenkingen in 2020 voor 60% fiscaal aftrekbaar.

 

Ik blijf kaartjes sturen en mensen steunen

De lockdown is nu voorbij, maar toch zal ik blijven kaartjes sturen. Eenzaamheid is een blijvend fenomeen en iedereen zou zich moeten inzetten voor de samenleving. Ik hoop dat er veel lessen worden getrokken uit deze crisis en dat er meer solidariteit ontstaat. Zomaar een kaartje, is een klein gebaar, met een grote impact.