Lucette Willox

Mensen verbinden en inspireren

Ik ben Lucette Willox en werk als vrijwilligster voor het buurthuis in Steenveld van RIMO. Daar help ik als huistaakbegeleider, organiseer ik een crea-namiddag voor vrouwen, doe ik brei- en naaiwerk, geef ik workshops, … Daarnaast ben ik ook actief in heel wat projecten van Stad Beringen zoals taalmaatjes, de vrouwencontactgroep, Dag van de Mantelzorger, etc. Mensen kennen mij als een creatief persoon. Deze creativiteit kan ik kwijt in mijn vrijwilligerswerk. Zo maakte ik heel wat decoratiestukken voor het vrouwenfeest dat stad Beringen organiseert met de vrouwencontactgroep. Ook in het project taalmaatjes of de huistaakbegeleiding probeer ik mijn talenten in te zetten. Het geeft mij voldoening om mensen te verbinden en uit hun huis te halen, zeker kansarmen. Ik zet me graag in voor mensen die zich isoleren of eenzaam voelen. Hen wil ik een steuntje in de rug geven.

Via het project taalmaatjes geef ik extra oefenkansen aan een meertalig gezin. Onze band is ondertussen zo sterk geworden, waardoor ik geniet van ieder huisbezoek. Zowel de mama als het kindje heb ik zien groeien doorheen mijn bezoeken. Dat geeft mij voldoening. In mijn vrije tijd geef ik ook workshops meditatie of begeleid ik mensen in het mediteren. Zo gaf ik tijdens de Dag van de Mantelzorger een sessie mediteren aan mantelzorgers. Mediteren brengt rust en biedt een helend effect voor mensen die erg onder druk staan of kampen met bepaalde emoties. Op deze manier help ik onrechtstreeks aan een betere gezondheid van mensen.

 

Mondmaskers maken

Voor de buurtwerking heb ik heel wat mondmaskers gemaakt samen met andere vrijwilligers. Dankzij mijn opleiding heb ik veel ervaring in het naaien en stikken van kleding. Zo heb ik verschillende modellen uitgetest. Ondertussen hebben we een goed aansluitend model als mondmasker. Hier probeer ik materiaal ook te recupereren door gebruik te maken van bijvoorbeeld oude draad of t-shirt. Ondertussen hebben we met twee vrijwilligers een 500-tal mondmaskers gemaakt.