Lopen/joggen

Finse pistes
De piste is toegankelijk voor alle lopers en wandelaars en is vrij en gratis te gebruiken. De ondergrond van de Finse piste bestaat uit grond en boomschors waardoor de bodem een verend effect krijgt en dus minder belastend is voor de gewrichten. Regelmatig wordt er nieuwe boomschors op de piste aangebracht.
  • Paal, Heideveldstraat z/n (1.100m)
  • Beringen-Mijn, Park van de directeur, via Koolmijnlaan of Tennisstraat (800m)
  • Koersel, Pater Bellinkxstraat, links van het woonzorgcentrum (800m)

Fit-o-meter
Meer dan ooit is de fit-o-meter een budgetvriendelijk en laagdrempelig alternatief voor de fitnessclub. Je hebt geen abonnement nodig en je sport in openlucht. En de uitdaging, die is net zo groot als in een club.
Geen oubollige oefeningen bij de hedendaagse fit-o-meters: alle opdrachten zijn aangepast aan de huidige manier van sporten en houden rekening met de inzichten van de moderne trainingsleer. Aan elk van de 8 oefenstations heb je keuze uit 3 niveaus: Groen (beginner), Blauw (goede basisconditie) of Rood (gevorderde sporter). Telkens komen de 5 basiseigenschappen aan bod: kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid en uithouding. Dankzij de fit-o-meters herontdekken zowel recreatieve als competitieve sporters het genot van buiten sporten. Doe jij ook mee?

Loopomloop
Meer dan de helft van de sporters trekt naar een bos, plein of park voor zijn sportieve ontspanning. Via de permanente loopomlopen zorgen we er voor dat mensen kunnen lopen in een natuurvriendelijke omgeving, wanneer ze dat willen en met wie ze dat willen.
Of je nu recreant bent of een geoefende sporter, de loopomlopen zijn er voor iedereen

  • Sportpark de Motbemden, Parking KVK Beringen, Hasseltsesteenweg 130 (route en startbord)

Oriëntatie
Ben je toe aan een nieuw avontuur? Een uitdagende sport ten midden van de natuur? Laat je inleiden in de wereld van de oriëntatiesport of kom meer te weten over hoe je er het best meteen aan kan beginnen.