Lichtwandeling laat wensen in vervulling gaan

Gepubliceerd opwoensdag 7 apr 2021 om 10:17

Tijdens de lichtwandeling die eind december door Toerisme Beringen en CC Beringen georganiseerd werd, konden de bezoekers een wens achterlaten in de brievenbus. “Er werden enorm veel wensen achtergelaten”, meldt schepen van Toerisme en Evenementen Werner Janssen. “En er waren heel wat bezoekers die wensten dat corona snel verdwenen zou zijn en dat we elkaar terug mogen zien en vastpakken. We hopen natuurlijk dat deze wens ook snel werkelijkheid wordt. Laten we allemaal samen nog even volhouden en ons best doen en dan moet het wel lukken!”

“Maar er zaten ook verschillende mooie en leuke wensen bij waarvan we er een aantal graag in vervulling willen laten gaan”, voegt schepen van Cultuur en Erfgoed An Moons toe. “Wij zullen de winnaars een voucher bezorgen die ze kunnen inruilen voor hun bijzondere wens. Van zodra de maatregelen het toelaten, zal hun wens werkelijkheid worden.”

Dit zijn de winnaars:

  • Britha Gubbelmans uit Beringen wilde heel graag haar 96-jarige opa verrassen. Door corona mist hij alle uitstapjes waarvan hij altijd openbloeide. Zijn ultieme droom was een helikoptervlucht boven Beringen. Joseph Gubbelmans mag binnenkort Beringen vanuit de lucht bewonderen.
  • Finn Van Loo uit Westerlo is 4 jaar en hij zou heel graag boer worden. Hij mag binnenkort de lammetjes helpen verzorgen bij Willy Theunis van De Stalse Schans.
  • De vader van Axel Verraest werkte als mijningenieur in Beringen. Axel zou graag een dag werken in het oude kantoor van zijn vader. Wel Axel, jouw kantoor wordt in gereedheid gebracht.
  • Femke Vanhoudt uit Koersel vindt de geschiedenis van de steenkoolmijn enorm interessant en zij vindt het jammer dat ze er zo weinig over leert. Van zodra de maatregelen het toelaten, krijgt Femke samen met 3 vrienden/vriendinnen een rondleiding in de mijngebouwen en in de mijnkathedraal.
  • Deepa Vanhoudt uit Paal had een leuke vriendenkring. Door de verschillende studiekeuzes en de coronamaatregelen mist zij haar vriendinnen. Haar wens om haar vriendinnen terug samen te brengen voor een fotoshoot, gaat in vervulling.
  • En tot slot was er de mooie wens van Anita Philtjens uit Sint-Truiden om zo veel mogelijk brieven te schrijven naar de rusthuisbewoners, zodat deze zich minder eenzaam zouden voelen. We deden al een oproep in een eerdere b-magazine, maar je kan nog steeds helpen! Haal pen en papier boven en stuur een mooie brief of tekening naar een van de woonzorgcentra in Beringen!