Cloisterama

Een lichtkunstwerk op het atrium

David Batchelor (uit Londen) werd door de stad aangesteld voor de realisatie van een kunstwerk op het voorplein van de Mjjnkathedraal (Sint-Theodarduskerk). Doel van het kunstwerk is de site terug te verbinden met zijn omgeving en een plaats te geven in de gemeenschap.

Het kunstwerk is een lichtinstallatie waarbij 68 spitsvormige bogen op het atrium worden belicht om zo het indrukwekkend ontwerp van Henri Lacoste te benadrukken. Elke boog krijgt zijn eigen kleur en het geheel vormt zo een willekeurige regenboog. 
De kunstenaar verwijst hier niet alleen naar de functie van de Mijnkathedraal als huis van God en het christendom, waar de regenboog een belangrijk symbool is. De regen aan kleur symboliseert ook diversiteit en inclusiviteit, twee belangrijke eigenschappen in de gemeenschap van Beringen-Mijn. 
Het kunstwerk laat het atrium letterlijk licht uitstralen, waardoor de Sint-Theodarduskerk opnieuw een baken voor de gemeenschap wordt.

Praktisch

Het Lichtkunstwerk Cloisterama op het atrium van de Mijnkathedraal is elke dag gratis te bezoeken:

  • november - maart: 15.00 uur – 20.00 uur
  • april – oktober: 17.00 uur – 21.00 uur

Locatie: Mijnkathedraal Beringen (Sint-Theodarduskerk), Koolmijnlaan 303, 3582 Beringen

Interieurbezoek Sint-Theodarduskerk

Voor INDIVIDUEN
Elk eerste weekend van de maand (april - november) kan je het interieur van de kerk gratis bezoeken op zaterdag en zondag (13.000 uur - 17.00 uur).
Meer info en extra bezoekdagen kan je raadplegen op www.beringen.be/erfgoed.

Voor GROEPEN
Reserveer een stadsgids tot 25 pers voor een rondleiding in de Mijnkathedraal: Visit Beringen | visit@beringen.be