Laptopbib

Laptop nodig? In de laptopbib van digibank Beringen leen je gratis een laptop wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

Je komt in aanmerking om een laptop te lenen via de laptopbib wanneer je 18+ bent en voldoet aan minstens één van volgende voorwaarden:

  • Je hebt een statuut van verhoogde tegemoetkoming.
  • Je zit in een traject bij de sociale dienst.
  • Je bent tewerkgesteld in een maatwerkbedrijf.
  • Je zit in een traject van budgetbegeleiding, budgetbeheer of schuldbemiddeling.
  • Je werd doorverwezen via de partners van Digibank Beringen.

Procedure

De digicoach doet een intakegesprek met je om te kijken hoelang de laptop uitgeleend kan worden. Dat kan 3, 6, 9 of 12 maanden zijn en is afhankelijk van de doelstelling van het gebruik van de laptop. 

Bij het uitlenen van de laptop ontvang je ook 2 digicheques. Dat zijn cheques die je kan inzetten om een student aan huis te laten komen voor extra hulp. De eerste cheque zullen we automatisch bij het intakegesprek inzetten. Dan kan de student al snel aan huis komen om je te helpen opstarten bij het gebruik van de laptop. De tweede cheque kan je vrijblijvend inzetten voor extra hulp, al moet dat wel via een digipunt gebeuren. 

Waar & wanneer?

De laptopbib is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 14.00 uur in de bibliotheek van Beringen, Graaf van Loonstraat 2, 3580 Beringen. Kom je liever op een ander moment langs? Bel of stuur een WhatsAppbericht naar digicoach Derya via T 0456 36 07 37.

Meer info

Voor meer info kan je terecht in onze digipunten of stuur je een mail naar digibank@beringen.be.