Laat je verwonderen door Tour Surprise in Koersel

Gepubliceerd opdonderdag 4 jul 2024 om 08:04

Het zal je misschien al zijn opgevallen. De uitvoering van het kunstproject Tour Surprise is gestart met speelse artistieke ingrepen op onverwachte plekken in Koersel. 

Schepen van Cultuur en Dorpenbeleid An Moons: “Tour surprise, een initiatief en realisatie van kunstenaarscollectief Treepack, is een unieke artistieke beleving met kleine en ludieke kunstinterventies op 10 verrassende locaties in de dorpskern van Koersel. Dankzij kleine en grotere kunstwerken worden alledaagse dingen in het straatbeeld plots eyecatchers. Inwoners selecteerden mee de 10 locaties via Allemaal Beringen. Tour Surprise kadert binnen ons kunstproject Tour Artistiek waarmee we kunst in het Beringse straatbeeld brengen, zoals de beschilderde elektriciteitskastjes, de muurschildering op de Kardijk en het lichtkunstwerk Cloisterama aan de Mijnkathedraal. Zo willen we kunst dichter bij de mensen brengen, en van Beringen één grote openluchtexpo maken die altijd voor iedereen vrij toegankelijk is.” 

“De artistieke ingrepen van Tour Surprise vormen samen een toegankelijke wandelroute van 2 km en brengen kleur en beleving in de straten van Koersel. Zo is er een kat die een muis probeert te vangen op het dorpsplein, een retro race aan de rotonde van Koersel-Dorp, een ballenjongen aan de sporthal alsook een ode aan Milo als stichter van The Roxy Theatre", voegt schepen van Toerisme Werner Janssen toe. “Met behulp van een schattentochtkaart ontdek je alle artistieke interventies.”  

De feestelijke inhuldiging van Tour Surprise vindt plaats op vrijdag 12 juli om 11.00 uur aan ontmoetingscentrum COR, wat ook het startpunt is van de wandelroute. De schattentochtkaarten zullen vanaf dan verkrijgbaar zijn op diverse locaties, zoals CC Beringen, Visit Beringen, The Roxy Theatre, het Stadhuis, Club 9, Bibliotheek Beringen en bij lokale handelaars.  

“We nodigen iedereen van harte uit om de inhuldiging bij te wonen en de kunstschattentocht van Tour Surprise te ontdekken. Laat je de volgende dagen alvast verrassen en verwonderen door de eerste kunstwerken die zullen opduiken in het Koerselse straatbeeld. Leuke foto’s mag je altijd delen via onze Facebookpagina van Tour Artistiek Beringen”, besluiten de schepenen enthousiast.  Werner Janssen 
Schepen van Toerisme

An Moons
Schepen van Cultuur en Dorpenbeleid