Kunstenaar Myriam Goris neemt intrek in (st)ART De Buiting

Gepubliceerd opvrijdag 4 nov 2022 om 00:00

In de zomer lanceerde CC Beringen de oproep voor de kunstenaarsresidentie (st)ART De Buiting in OC De Buiting. Van november tot en met februari zal beeldend kunstenaar Myriam Goris uit Paal haar atelier voor vier maanden verplaatsen naar het ontmoetingscentrum.  

“Met het residentieproject (st)ART De Buiting geven we de cafetaria van OC De Buiting een tijdelijke invulling als open kunstenaarsatelier met een inspirerend zicht op het park. Zo bieden we artistiek talent de ruimte om te experimenteren, te creëren en vooral ook om in dialoog te treden met het publiek. Voor dit project gingen we op zoek naar een gepassioneerd kunstenaar die ook de connectie wil maken met de buurt en met lokale verenigingen en kunstenaars. Als voorloper van het project kregen de ramen van OC De Buiting na de zomer al een kleurrijke, creatieve toets door Beringse kunstenaars”, vertelt schepen van Cultuur en Dorpenbeleid An Moons. 

Schepen van Patrimoniumbeheer Patrick Witters: “Het idee van (st)ART De Buiting werd gelanceerd als alternatief voor de concessie van OC De Buiting waarvoor na twee oproepen jammer genoeg geen geschikte kandidaat uit de bus kwam. Daarom geven we nu gedurende vier maanden een artistieke invulling aan de cafetariaruimte. Zo vermijden we leegstand van de cafetaria en zorgen we voor een nieuwe culturele dynamiek in het ontmoetingscentrum. Myriam zal als resident de cafetariaruimte als atelier gebruiken en mag ook gebruik maken van de andere ruimtes voor bijvoorbeeld tentoonstellingen of toonmomenten. Daarnaast neemt ze de conciërgefunctie van het gebouw op. Ze zal dus heel regelmatig in het OC aanwezig zijn en haar atelier openstellen voor alle bezoekers.” 

Schepen An Moons vervolgt: “Myriam is een gepensioneerde kleuterjuf met een groot hart voor kunst en cultuur en een grote maatschappelijk betrokkenheid en engagement. Ze is sinds enkele jaren actief als beeldend kunstenaar en is tevens voorzitter van kunstkring Palarte. Met haar kunstprojecten wil ze mensen samenbrengen en de buurt betrekken in het maken van kunst. Ze ziet dit project ook als een unieke kans om verder te groeien als kunstenaar. Als stadsbestuur zijn we ervan overtuigd dat Myriam het OC een bijzondere artistieke toets zal geven en tevens een mooie en verbindende rol zal spelen in en rond het ontmoetingscentrum.” 

Als de deuren van ‘t Atelierke van Myriam openstaan, ben je altijd welkom om een kijkje te komen nemen. In deze creatieve plek kan iedereen die van schilderen en creëren houdt het zelf eens proberen. Vanaf 16 november organiseert Myriam elke woensdag een gratis schilder- en tekenbijeenkomst van 13.00 tot 16.00 uur. Je hebt enkel een schort of kleding die vuil mag worden nodig en je eigen stralende zelf! Er is voor ieder wat wils: acrylgieten, schilderen, epoxy, stippenkunst en veel meer. Voor extra info kan je haar bereiken op M 0479 83 17 41 of myriam.goris@telenet.be