Korting voor de castratie of sterilisatie van je kat vanaf valentijn

Gepubliceerd opdonderdag 28 jan 2021 om 17:52

Het steriliseren of castreren van je kat is al enkele jaren verplicht. Om het probleem rond zwerfkatten verder aan te pakken, start stad Beringen nu een ‘valentijnsactie’. Schepen van Milieu Tijs Lemmens licht toe: “Als extra stimulans voor inwoners om hun kat te laten castreren of steriliseren, hebben we samen met Limburgse Dierenartsen vzw een ‘valentijnsactie’ uitgewerkt waarbij je vanaf 14 februari je kortingsbon kan ophalen op het SAC.” Voor de sterilisatie van een kattin ontvang je 25 euro korting en voor de castratie van een kater 15 euro.

“Als je weet dat een kattin tot drie nestjes per jaar kan werpen en er in 2020 zo’n 4.000 katten in de Limburgse asielen terechtkwamen, kan je je voorstellen dat dit probleem nog steeds erg groot is”, gaat schepen Lemmens verder. “Naast de overlast die zwerfkatten veroorzaken, is deze ingreep voor de eigenaar ook gunstig. Je kat wordt rustiger en zal niet meer sproeien, rondzwerven en vechten of janken. Je kan het eigenlijk zien als een valentijnsgeschenk. Niet alleen voor katteneigenaars, want minder overlast door zwerfkatten komt de hele buurt ten goede.”

De bonnen zijn geldig tot en met 15 september 2021 bij een dierenarts in Limburg en kan je aanvragen op beringen.be/castratie-kater-of-sterilisatie-kattin. Per gezin worden er maximum 2 bonnen uitgereikt.