Kom op 18 december mee 8057 m² bos aanplanten in Korspel

Gepubliceerd opwoensdag 12 okt 2022 om 08:39

Stad Beringen organiseert op zondag 18 december een bosaanplantactie in samenwerking met BOS+. “Ik nodig iedereen graag uit om mee een boompje te komen planten op dit voormalige voetbalveld van Red Star Korspel”, aldus milieuschepen Tijs Lemmens. 

“Dit terrein ligt in het verlengde van de Roldragersweg en diende vroeger als C-terrein, maar raakte in onbruik. Omdat dit stuk nauw aansluit op de bossen achter de tris vergroten we dit bestaande bosgebied en bevorderen we de biodiversiteit. Bovendien kan je er mooie wandelingen maken”, zegt schepen Lemmens. “Ik ben dan ook blij om nu, tijdens de week van het bos, te mogen aankondigen dat we samen met BOS+ een openbare bosaanplantactie organiseren op zondag 18 december van 10 tot 16 uur. Best neem je regenlaarzen en werkhandschoenen mee. BOS+ voorziet het nodige materiaal. Je kan het terrein bereiken aan Stalsesteenweg 69.” 

“Dit extra bos past in de ambitie om 1 extra boom per Vlaming te planten, zoals in het binnen het Lokaal Energie- en Klimaatpact staat. Uiteraard juich ik extra bos toe en herhaal ik mijn oproep aan privé-eigenaren om stukken tuin of leegstaande gronden te beplanten met bomen.” Het agentschap Natuur en Bos reikt daar 2,50 euro per m² subsidie voor uit. Op www.natuurenbos.be/bebossing lees je er meer over en voor specifieke info over je perceel kan je bij de milieudienst van de stad terecht. Naast de ecologische meerwaarde van bomen in je tuin, geniet je zelf van de sierwaarde en werpt het op zomerse dagen een welkome schaduw over het gras. Grotere stukken bos hebben uiteraard een nog positievere impact op de leefomgeving. Daarom richten we ons ook op eigenaren van grotere percelen. 

Tijs Lemmens 

Schepen van Milieu