Koesterbeleving

Rond Allerheiligen wil Beringen mensen verbinden rond het thema rouw en daarom stapt de stad mee in het initiatief van Reveil dat de dood en rouw bespreekbaar maakt, ontmoeting stimuleert en troost en ons funerair erfgoed levend houdt. Via diverse activiteiten probeert de stad hierin ondersteuning te geven. 

Workshops koesterbeleving
zaterdag 22 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur op de Lutgartsite (in het Overkophuis)

  • meditatie en intuïtief schilderen met Lucette Willox 
  • kleisculptuur maken met Ahmet Akay 

Doorlopend kan je poëzie beluisteren in het Blauw Huis rond het thema Koesterbeleving.

  • Kristel Dewaele heeft een dichtbundel geschreven 'Hemeltje Lief'. Kristel neemt je op poëtische wijze bij de hand om samen het proces van omgaan met verdriet en andere gevoelens die de kop op steken door het verlies van een dierbaar persoon, een plaats te kunnen geven. 'Poëzie schrijven gaat vaak samen met het gevoel dat je op een bepaald moment hebt.'
    • Wil je samen met Kristel Dewaele en Liesje Frison zelf een gedicht neerschrijven, grijp dan je kans. Zij begeleiden je hierin en je kan naar huis gaan met een mooi zelfgeschreven gedicht.

Om 17.00 uur sluiten we de dag af met een gezellige receptie in het Overkophuis op de Lutgartsite.

Inschrijven kan via T 011 44 95 00 of dienstencentrum@beringen.be.

Deelname is gratis. 

Een organisatie van het Blauw Huis, dienst Samenleven en dienstencentrum De Klitsberg. 

Rouwkoffer 

Van 22 oktober tot 31 oktober stalt de bib zijn rouwkoffer en een thematische boekenstand uit. 

Lezing ‘Jong of minder jong tijdig nadenken over en plannen omtrent een waardig levenseinde/LEIFplan’ 

do 27 oktober om 19.30 uur in Dienstencentrum De Klitsberg
Inschrijven kan via T 011 44 95 00 of dienstencentrum@beringen.be

Troostconcerten 

Op Allerheiligen zelf trekken langs elke begraafplaats intieme troostconcerten in samenwerking met Academie Beringen, lokale verenigingen en kunstenaars. Zij brengen er dan akoestische muziek en eventueel woord. 

Net voor de duisternis invalt, gaat op de begraafplaats van Paal het slotconcert door. Daar zullen 500 grafkaarsen een collage vormen als symbool van licht, warmte en troost en ter herdenking van alle overledenen in Beringen. De periode voor Allerheiligen krijgen deze kaarsen een persoonlijke toets door onder meer de Academie, Beringse scholen, kunstenaars en verenigingen. Achteraf mogen de bezoekers een kaarsje meenemen als aandenken.