Kindergemeenteraad Beringen schenkt 2.020 euro aan catshelter Purrito

Gepubliceerd opwoensdag 29 mei 2024 om 13:15

In Beringen hebben de leden van de kindergemeenteraad naar jaarlijkse traditie opnieuw hun beste beentje voorgezet voor het goede doel. Dit jaar werd gekozen voor catshelter Purrito uit Paal, waar hulpbehoevende kittens worden opgevangen. De cheque voor een bedrag van 2.020 euro werd deze week dan ook enthousiast overhandigd. 

“Het is elk jaar weer een plezier om te zien hoe de kindergemeenteraadsleden zich inzetten voor het goede doel. Dit jaar organiseerden ze een heuse kinderfuif in OC De Cor. Maar liefst 220 kinderen van het 5de en 6de leerjaar zakten af voor een plezante feestavond!” licht schepen voor Jeugd Jessie De Weyer toe. “Daarnaast hebben de kindergemeenteraadsleden onze stad ook wat properder gemaakt door een deelname aan de Straat.net zwerfvuilactie. Ook het geld dat ze daarmee verzamelden, wordt nu geschonken aan Purrito.” 

Ruth Chetta van het catshelter Purrito in Paal nam, samen met kitten Bas, de cheque dankbaar in ontvangst: “Het is erg fijn dat de kindergemeenteraad ons uitkoos. In dit kittenseizoen komen er veel kittens terecht in ons asiel en we kunnen het geld dus goed gebruiken voor medicijnen en verzorging van de diertjes.” 

Meer informatie of zelf doneren aan Purrito kan via de website https://www.purrito.be/  

Jessie De Weyer 

Schepen voor Jeugd