Kerstelfen in Beringen brengen leesplezier aan 120 kinderen

Gepubliceerd opwoensdag 20 dec 2023 om 14:21

In de afgelopen twee weken hebben de kerstelfen van IN-Zetje en buurtwerking SAAMO in Beringen-Mijn ongeveer 120 kinderen in Beringen mogen verrassen. Deze elfen hadden een speciale opdracht: zoveel mogelijk kinderen bezoeken met snoep en meertalige voorleesboekjes. Deze boeken presenteren hetzelfde verhaal in twee of meer talen, vaak met één taal aan de linkerzijde en de andere aan de rechterzijde, of boven elkaar. Alle bezochte gezinnen zijn regelmatige bezoekers van deze organisaties. De elfen werden hartelijk ontvangen en lazen voor uit een boek, waarna de kinderen werden beloond met een zak snoep. Met deze actie werd, ook voor kinderen die geen Kerst of Sinterklaas vieren, een vrolijk moment gecreëerd in deze donkere maanden. 

Schepen van Samenleven Ann-Sofie Vanoverstijns benadrukt het belang van deze actie: “We zijn blij dat we als stad dit prachtig initiatief konden ondersteunen. Op een leuke en laagdrempelige manier werden kinderen aangemoedigd om weer te lezen en worden ouders gemotiveerd om voor te lezen. Meertalige boeken zijn een fantastisch hulpmiddel voor de taalontwikkeling, leesvaardigheid, en het taalbewustzijn van kinderen. Ik wil IN-Zetje en SAAMO hartelijk bedanken voor hun inzet en het verschil dat ze maken, zowel voor kinderen als voor ouders.” 

Patrick Moons, buurtwerker bij SAAMO, deelt zijn ervaringen: “De ontvangst bij de gezinnen was ontzettend hartelijk. We hebben tijdens en na de bezoeken fijne gesprekken gehad. Dit soort activiteiten geeft ons de kans om de gezinnen op een andere, persoonlijkere manier te leren kennen. Een groot dankjewel aan iedereen die heeft meegewerkt!” Ook IN-Zetje blikt positief terug op deze actie en deelt volledig de mening van SAAMO. 

Ann-Sofie Vanoverstijns
Schepen van Samenleven