Katmobiel op de markt luidt start Valentijnsactie in

Gepubliceerd opdinsdag 14 feb 2023 om 10:39

Op woensdag 15 februari staat de Katmobiel van GAIA op de markt in Beringen om de marktgangers te informeren over de verplichte sterilisatie van huiskatten. “Met deze actie wil GAIA alle vragen rond sterilisatie beantwoorden. Bovendien bieden we als stad ook een korting op de castratie of sterilisatie. Dit is onze Valentijnsactie”, zegt schepen van Milieu Tijs Lemmens. 

Het steriliseren of castreren van katten is al enkele jaren verplicht en vormt een belangrijke stap in het aanpakken van de zwerfkattenproblematiek. Stad Beringen zet opnieuw de Valentijnsactie op poten waarbij inwoners korting krijgen op de sterilisatie of castratie van hun kat. Voor de castratie van een kater ontvang je 15 euro en voor de sterilisatie van een kattin 25 euro. 

“De afgelopen vijf jaar is het aantal asielkatten in Vlaanderen verdubbeld tot meer dan 25.000. De problematiek is dus nog steeds bijzonder groot”, aldus schepen Lemmens. "Naast de overlast die zwerfkatten veroorzaken, is deze ingreep voor de eigenaar ook gunstig. Je kat wordt rustiger en zal niet meer sproeien, rondzwerven en vechten of janken. Je kan het eigenlijk zien als valentijnsgeschenk. Niet alleen voor katteneigenaars, want minder overlast door zwerfkatten komt de hele buurt ten goede.” 

De bonnen voor de Valentijnsactie zijn geldig tot en met 15 september 2023 bij een dierenarts in Limburg en kan je aanvragen op www.beringen.be/castratie-kater-of-sterilisatie-kattin. Per gezin worden er maximum 2 bonnen uitgereikt. 

Tijs Lemmens 

Schepen van Milieu