Kampioenenhulde 2022

Op zaterdag 7 januari 2023 vond de jaarlijkse kampioenenhulde plaats in het Casino van Beringen. Niemand minder dan Maarten Vangramberen was onze gastmoderator van dienst en kon zowel jong als oud bekoren.  

In totaal zijn er 306 sporters die een kampioenstitel behaalden of een sportieve prestatie neerzetten in 2022. De titels zijn in zeer diverse disciplines behaald: dit gaat van dierensport, schieten, darts en motorsport tot de traditionele sporten zoals zwemmen, voetbal, volleybal, turnen en nog zoveel meer.  Een volledig overzicht van de kampioenen, vind je hier

Daarnaast werden de volgende laureaten bekendgemaakt:   

De trofee van ‘sportclub’ van het jaar ging naar de Kempische Vereniging voor Windhondenrennen. Zij hebben elk jaar heel wat nationale en internationale kampioenen dus deze prestaties mochten wel eens extra beloond worden.   

Antoine Engelen werd ‘sportvrijwilliger’ van 2022. Hij is de oprichter van volleybalclub Stalvoc die dit jaar 45 jaar bestaat. Antoine is zelf begonnen als speler, heeft daarna nog enkele ploegen getraind en is intussen ook al 35 jaar voorzitter van de club. Deze titel bekroont zijn opmerkelijke inzet voor de club. 

Rolstoeldanseres Stephi Jacquemyn werd door haar wereldtitel benoemd tot ‘G-sporter’. Vorig jaar werd ze reeds vice wereldkampioen World Integrated Dance maar dit jaar wist ze goud te behalen. Ze werd ook Belgisch kampioen in het stijldansen solo en freestyle modern solo.  

De titel van ‘sportverdienste’ ging naar John Corten. Zijn verhaal is een prachtig voorbeeld van moed en doorzettingsvermogen. John is militair en kreeg een motorongeval waarbij hij na enkele operaties zelf besliste om zijn onderbeen te laten amputeren. Na een zware revalidatie en met heel wat wilskracht heeft hij enorm veel bereikt. Zo mocht hij opnieuw motorrijden, werd terug operationeel bevonden voor zijn job als militair en evolueerde hij van wetwheeler of G-duiker tot reguliere duiker. Tot slot behaalde hij met de Belgische ploeg heeft wal titels op de Invictus Games.   

Brian Pauwels kreeg de trofee van ‘sportfiguur’ van het jaar. Binnen de sporttak twirling werd hij 2de in baton en 5de in rhythmic dance op het wereldkampioenschap. Verder scoorde hij ook op het Europees kampioenschap: de 3de plaats baton en de 4de plaats rhythmic dance. Het publiek mocht tijdens de huldiging ook genieten van zijn schitterend optreden.   

Verder kregen Niels Dirikx en Brecht Damen van Cyclobalclub Het Zwarte Goud een extra applaus. Zij kondigen na 24 jaar hun afscheid aan. Jarenlang domineerden zij het Belgisch cyclobal met 7 Belgische titels en heel wat deelnames aan EK’s en WK’s.   

Via deze weg wil de stad alle kampioenen nog eens van harte proficiat wensen. Voor een fotoverslag van de kampioenenhulde, klik  hier