Jobmarkt Kardijk matcht werkgevers en werkzoekenden uit West-Limburg

Gepubliceerd opvrijdag 10 mrt 2023 om 11:38

Op donderdag 23 maart organiseren 8 West-Limburgse gemeenten samen met VDAB een jobmarkt in buurthuis De Kardijk in Beverlo. Op deze jobmarkt kunnen werkzoekenden rechtstreeks solliciteren bij meer dan 15 lokale werkgevers uit verschillende sectoren.  

De jobmarkt gaat door op 23 maart van 9.30 uur tot 12.00 uur in buurthuis De Kardijk in Beverlo. Het gaat over een samenwerking tussen Beringen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Ham, Tessenderlo, Lummen, Herk-de-Stad, Halen en VDAB. Er zijn meer dan 15 lokale werkgevers aanwezig waaronder Trixxo, Het Poetsbureau, EK group, Gheys, Group GTS, ... Zij staan te popelen om kandidaten te ontmoeten en hun vacatures in te vullen. Alle aanwezige werkgevers hebben aangegeven open te staan voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. VDAB leidt daarom breed toe voor deze jobmarkt.  

Arbeidsmarktcijfers West-Limburg 

In Beringen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Ham, Tessenderlo, Lummen, Herk-de-Stad en Halen samen waren er eind januari 4.010 werkzoekenden zonder werk. 4 op de 10 is kortgeschoold, bijna een derde heeft een arbeidsbeperking en 33% heeft een migratieachtergrond. Eind januari stonden er 1.505 vacatures open in de regio. 

Joris Philips, provinciaal directeur VDAB Limburg: “Lokale besturen zijn voor VDAB een onmisbare schakel bij het organiseren van jobbeurzen. Dit initiatief is een mooie vertaling van onze slogan ‘Samen sterk voor werk!’. Dat alle deelnemende werkgevers hebben aangegeven open te staan voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, bewijst dat onze werkgeverscampagne om zelf je ‘witte raaf’ te maken, aanslaat. Samen met werkgevers zoals deze, die ervoor openstaan inclusief te werven en mee inzetten op levenslang leren, maken we het verschil.” 

Werner Janssen, schepen voor Ondernemen Beringen: “In 2021 sloten we net als een aantal andere gemeentes een samenwerkingsovereenkomst met VDAB om meer mensen aan het werk te krijgen. De Vlaamse doelstelling ligt immers op een werkzaamheidsgraad van 80% en daar willen we in Beringen uiteraard aan meewerken. De jobmarkt van 23 maart in de Kardijk in Beverlo is één van de initiatieven die hieruit volgt. We trachten zo een brug te slaan tussen werkzoekenden in onze stad en de lokale ondernemingen. Tijdens de jobmarkt kunnen zij laagdrempelig met elkaar kennismaken en bekijken of een samenwerking mogelijk is. Zo verkleinen we de kloof tussen werkgevers en werkzoekenden.” 

Isabelle Thielemans, schepen voor Economie Heusden-Zolder: “Door de krachten te bundelen en werkzoekenden opnieuw warm te maken voor de arbeidsmarkt, hopen we werkloosheid nog verder terug te dringen. Onze lokale bedrijven spelen een belangrijke rol in dit verhaal want samen streven we naar een inclusieve lokale arbeidsmarkt. Onze regio biedt enorm veel tewerkstellingsmogelijkheden, maar die zijn niet altijd voldoende gekend. Door werkzoekenden en lokale bedrijven samen te brengen, maken we de stap naar de arbeidsmarkt weer wat kleiner.” 

Meer info over de jobmarkt vind je op de website van VDAB.