Janne Landuyt

Uniek breigoed dat gekoesterd kan worden

Ik ben een jonge designer, recent afgestudeerd als master in textiel ontwerp aan Sint-Lukas. Breigoed is altijd mijn passie geweest. Na mijn studies ben ik meteen mijn eigen zaakje gestart. Ik vind het belangrijk om kledingstukken te ontwerpen die een reflectie zijn van mijn eigen visie en persoonlijkheid.  Zo maak ik stukken die uniek zijn. Alle stukken zijn handgemaakt met kwalitatieve materialen. Ik heb sinds kort mijn eigen showroom op de Lutgartsite in Beringen en verkoop ook via enkele winkels. Daarnaast heb ik ook een online webshop.

 

Transparantie en duurzaamheid

Ik vind het belangrijk om in te zetten op duurzaamheid en transparantie. Zo kies ik heel bewust voor materialen met de nodige labels. Mijn merino wol, mohair en katoen zijn afkomstig uit een fabriek uit Italië en hebben een biolabel. Daarnaast zet de fabriek ook in op het gebruik van hernieuwbare energie en het beperken van hun CO2 emissies. Deze keuze voor duurzaamheid is te linken aan mijn opvoeding maar kwam in de opleiding ook sterk aanbod.

 

Toekomst?

Ik wil zeker nog blijven groeien en droom van een eigen winkel te openen. Voor mijn collectie blijf ik evolueren en innoveren. Zo plan ik nog een unisex collectie en blijf ik zoeken naar fabrikanten die inzetten op transparantie naar lonen en werkomstandigheden van hun medewerkers. Blijf het zeker volgen via instagram – jannelanduyt.knitwear of mijn website https://jannelanduyt.be/