Huwelijk

Naar aanleiding van de coronamaatregelen mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn op de huwelijksplechtigheid, waarbij kinderen t.e.m. 12 jaar en de ambtenaar van de burgerlijke stand niet worden meegeteld.

In Beringen kan je trouwen op volgende dagen en uren:
Woensdag van 09:30 tot 16:00 uur
Vrijdag van 09:30 tot 16:00 uur
Zaterdag van 09:30 tot 12:00 uur

Ieder half uur kan een huwelijk voltrokken worden.

Je kan ook op feestdagen en andere speciale dagen - denk maar aan Valentijn of data met speciale nummering – je huwelijk laten voltrekken, indien de burgemeester of een schepen beschikbaar is. Hou dus zeker een andere datum in het achterhoofd.

Een huwelijksdatum en -uur kan je telefonisch of via mail op huwelijken@beringen.be vastleggen. Het is mogelijk om je trouwdatum en -uur één jaar vóór je gewenste huwelijksdag vast te leggen.

Maak een afspraak - informatie huwelijk

Vóór een huwelijk voltrokken kan worden, moet het koppel eerst een huwelijksaangifte doen en dit minstens 15 dagen vóór de dag van het huwelijk.

Het aanduiden van getuigen is niet langer verplicht. Wanneer hier toch voor gekozen wordt, mogen dit maximaal 4 personen zijn die op de dag van het huwelijk meerderjarig zijn. Zij moeten hun identiteitskaart voorleggen bij het huwelijk.

Tot 6 oktober 2021 worden de huwelijken voltrokken in de foyer van het Casino, Kioskplein 25, 3582 Beringen. Vanaf 8 oktober 2021 worden de huwelijken voltrokken in de trouwzaal van het nieuwe Stadhuis, Collegestraat 1, 3580 Beringen.

Naast deze binnenlocatie bieden we koppels ook de mogelijkheid om buiten te trouwen tijdens de maanden mei tot en met oktober. Het prachtige decor van het Kioskplein zal hiervoor voorzien worden. Buiten huwen kan vanaf mei 2022 indien de werken aan het Kioskplein afgerond zijn.

TROUWEN op het Kioskplein

Voorwaarden:

  • De vraag en de reservatie dient minimaal 2 maanden op voorhand aangevraagd te worden door de kandidaat-trouwers bij de dienst burgerlijke stand
  • Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de trouwzaal in het Stadhuis
  • Er zal slechts één aanvraag voor een buitenlocatie toegestaan worden per huwelijksdag.
  • Huwen op een buitenlocatie is enkel mogelijk tijdens de maanden mei t.e.m. oktober.

Aanpak:

  • Het huwelijkspaar moet op de buitenlocatie zelf zorgen voor minstens een tafel en 3 stoelen; het huwelijkspaar zorgt ook zelf voor eventuele bijkomende voorzieningen (stoelen, geluidsinstallatie, tent, ...).
  • Na de ceremonie is er geen uitgebreide receptie mogelijk; er kan een drankje aangeboden worden aan de gasten, maar de totale duurtijd van het gebeuren mag niet langer bedragen dan één uur.
  • Er is altijd een mogelijkheid om uit te wijken naar het Stadhuis. Dit gebeurt op initiatief van het koppel en moet telefonisch bevestigd worden aan de dienst burgerlijke stand uiterlijk de laatste werkdag vóór het huwelijk om 12.00 uur

KOSTEN

50,00 euro

Attesten van kort verlet worden gratis afgeleverd.

AANPAK

Een huwelijksdatum kan je telefonisch of via mail op huwelijken@beringen.be vastleggen. Het is mogelijk om je trouwdatum en -uur één jaar vóór je gewenste huwelijksdag vast te leggen.

MEENEMEN

Je identiteitskaart.