Huwelijk

In Beringen kan je trouwen op volgende dagen en uren:
Woensdag van 09:30 tot 16:00 uur
Vrijdag van 09:30 tot 16:00 uur
Zaterdag van 09:30 tot 12:00 uur

Ieder half uur kan een huwelijk voltrokken worden.

Eventueel kan je ook op feestdagen en speciale numerieke data - denk maar aan Valentijn of data met speciale nummering – je huwelijk laten voltrekken, maar dit moet door de dienst voorgelegd worden aan het schepencollege.  Hou dus zeker een andere datum in het achterhoofd.

Een huwelijksdatum en -uur kan je via mail op huwelijken@beringen.be vastleggen. Het is mogelijk om je trouwdatum en -uur één jaar vóór je gewenste huwelijksdag vast te leggen.

Maak een afspraak - informatie huwelijk

Vóór een huwelijk voltrokken kan worden, moet het koppel eerst een huwelijksaangifte doen en dit minstens 15 dagen vóór de dag van het huwelijk.

Het aanduiden van getuigen is niet langer verplicht. Wanneer hier toch voor gekozen wordt, mogen dit maximaal 4 personen zijn die op de dag van het huwelijk meerderjarig zijn. Zij moeten hun identiteitskaart voorleggen bij het huwelijk.

De huwelijken worden voltrokken in de trouwzaal van het Stadhuis, Collegestraat 1, 3580 Beringen.

Naast deze binnenlocatie bieden we koppels ook de mogelijkheid om buiten te trouwen tijdens de maanden mei tot en met oktober. Het prachtige decor van het Kioskplein is hiervoor voorzien. 

TROUWEN op het Kioskplein

Voorwaarden:

  • De vraag en de reservatie dient minimaal 2 maanden op voorhand aangevraagd te worden door de kandidaat-trouwers bij de dienst burgerlijke stand
  • Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de trouwzaal in het Stadhuis
  • Er zal slechts één aanvraag voor een buitenlocatie toegestaan worden per huwelijksdag.
  • Huwen op een buitenlocatie is enkel mogelijk op zaterdag om 12.00 uur tijdens de maanden mei t.e.m. oktober. Vanaf mei 2025 kan er tijdens deze maanden ook op vrijdag om 12.00 uur gehuwd worden. 

Aanpak:

  • Het huwelijkspaar moet op de buitenlocatie zelf zorgen voor minstens een tafel en 3 stoelen; het huwelijkspaar zorgt ook zelf voor eventuele bijkomende voorzieningen (stoelen, geluidsinstallatie, tent, ...).
  • Na de ceremonie is er geen uitgebreide receptie mogelijk; er kan een drankje aangeboden worden aan de gasten, maar de totale duurtijd van het gebeuren mag niet langer bedragen dan één uur.
  • Er is altijd een mogelijkheid om uit te wijken naar het Stadhuis. Dit gebeurt op initiatief van het koppel en moet telefonisch bevestigd worden aan de dienst burgerlijke stand uiterlijk de laatste werkdag vóór het huwelijk om 11 uur

KOSTEN

50,00 euro

125,00 euro voor een buitenhuwelijk

Attesten van kort verlet worden gratis afgeleverd.

AANPAK

Een huwelijksdatum kan je via mail op huwelijken@beringen.be vastleggen. Het is mogelijk om je trouwdatum en -uur één jaar vóór je gewenste huwelijksdag vast te leggen.

MEENEMEN

Je identiteitskaart.

Maak een afspraak - informatie huwelijk