Huwelijk

Naar aanleiding van de coronamaatregelen, mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn op de huwelijksplechtigheid, waarbij kinderen t.e.m. 12 jaar en de ambtenaar van de burgerlijke stand niet worden meegeteld.
In Beringen kan je trouwen tijdens volgende dagen en uren:
Woensdag van 09:30 tot 16:30 uur
Vrijdag van 09:30 tot 16:00 uur
Zaterdag van 09:30 tot 12:00 uur

Ieder half uur kan een huwelijk voltrokken worden. Op woensdag en vrijdagvoormiddag kan je zelf het uur kiezen als je keuze nog beschikbaar is. Op zaterdag en vrijdagnamiddag heeft enkel het eerste koppel de vrije keuze. Als eenmaal een huwelijk in de agenda staat, zullen de volgende huwelijken aaneensluitend (ervoor of erna) ingepland moeten worden. Wanneer het een feestdag betreft, is het mogelijk om de dag voordien te huwen.

Een huwelijksdatum en -uur kan je aan het loket van de dienst burgerzaken, telefonisch of via mail vastleggen. Het is mogelijk om je trouwdatum en -uur één jaar vóór je gewenste huwelijksdag vast te leggen.

Maak een afspraak - informatie huwelijk

Vóór een huwelijk voltrokken kan worden, moet het koppel eerst een huwelijksaangifte doen en dit minstens 15 dagen vóór de dag van het huwelijk.

De huwelijken zullen voltrokken worden in de foyer van het Casino, Kioskplein 25, 3582 Beringen. Het aanduiden van getuigen is niet langer verplicht. Wanneer hier toch voor gekozen wordt, mogen dit maximaal 4 personen zijn, die op de dag van het huwelijk meerderjarig zijn. Zij moeten hun identiteitskaart voorleggen bij het huwelijk.

Trouwen tijdens de coronacris

Koppels die tijdens deze coronacrisis trouwen, hebben niet meer de mogelijkheid om dit te doen in het bijzijn van iedereen die hun een warm hart toedraagt. De maatregelen zijn duidelijk en noodzakelijk: huwelijken mogen voltrokken worden, maar enkel in zeer beperkte kring. Zo houden we de kans op eventuele besmetting zo laag mogelijk. We bieden de koppels de mogelijkheid om hun huwelijksplechtigheid via een livestream uit te zenden. Zo kunnen hun vrienden, kennissen en familie vanop afstand toch aanwezig zijn bij de plechtigheid. Gelieve ons op tijd te informeren als je hiervan gebruik wil maken.

Kosten

20,00 euro voor het trouwboekje (te betalen bij de huwelijksaangifte). Attesten van kort verlet worden gratis afgeleverd.

Aanpak

Een huwelijksdatum kan je aan het loket van dienst burgerzaken, sectie burgerlijke stand, telefonisch of via mail laten vastleggen. Het is mogelijk om je trouwdatum en -uur één jaar vóór je gewenste huwelijksdag vast te leggen.