Het rekentaalbad blijft populair!

Gepubliceerd opvrijdag 30 apr 2021 om 09:30

In de herfst-, paas-, en zomervakantie organiseert stad Beringen naar jaarlijkse traditie het rekentaalbad. Veel enthousiaste en leergierige kinderen namen deel aan het rekentaalbad in de paasvakantie. Tijdens dit rekentaalbad leren kinderen spelenderwijs omgaan met taal én rekentaal. Naast de (reken)oefeningen, is er ook ruimte voor spel en ontspanning. “Het rekentaalbad blijft jaarlijks veel interesse wekken. Zeker nu, moeten kinderen gemotiveerd blijven. Het schoolsysteem heeft er een tijdje voor de kinderen anders uitgezien, daarom juich ik initiatieven die het leerproces van onze kinderen bevorderen, maar al te graag toe”, vertelt schepen van Samenleven Hilal Yalçin enthousiast.

De coronacrisis zorgt ook dit jaar voor een gewijzigde planning. “Met de nodige creativiteit van de juffen, werden de kinderen – naargelang de leeftijd – in 4 bubbels verdeeld. Daarnaast werd er in elke bubbel gewerkt met een op maat gemaakt thema”, aldus schepen Yalçin. “De kleutertjes werkten rond het thema ‘licht en donker’, ‘boerderij’ en ‘circus’. De leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar werden omgetoverd tot slimme piraten op schattenzoektocht. Bovendien is het rekentaalbad de uitgelezen kans om jouw kind zijn/haar talenten te laten ontdekken”, vult de schepen aan.  

Traditiegetrouw kunnen de kinderen op de laatste dag schitteren tijdens het toonmoment. Op het einde van het rekentaalbad krijgen ze de kans om al hun talenten en nieuwe vaardigheden vol enthousiasme te tonen, maar ook dit jaar helaas niet in het bijzijn van hun ouders. Als alternatief werd het ware showmoment gefilmd en gemonteerd. Zo konden de kinderen samen met hun ouders thuis nagenieten van de leuke show. “Ik ben blij dat desondanks de maatregelen dit rekentaalbad voor de kinderen leuke en leerrijke dagen zijn geweest. Met een diploma op zak en een lekker ijsje in de hand, was ook deze editie onvergetelijk. Uiteraard een dikke merci aan alle begeleiders, want jullie inzet is opmerkelijk!”, vertelt schepen Hilal Yalçin.