HEN HEN - Yaël Vanbilsen

Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik dit doe!

Sinds jongs af aan heb ik al een passie voor tweedehandskledij of vintage items en had lang de droom om te starten als ondernemer. Sinds een jaar geleden werd deze droom ook werkelijkheid! HEN HEN is een conceptstore op de Lutgart site in Beringen centrum. Het is een vintage store, koffie- en apérobar. Door te kiezen voor lokale producten en tweedehandskledij probeer ik te werken aan een duurzame samenleving. Niet alleen hebben lokale producten een uniek en charmant karakter. Het is ook fijn om plaatselijke handelaars te steunen. Wat zorgt voor interessante samenwerkingen en minder CO2 uitstoot door transport.

Klanten vinden het leuk om producten van Beringse makelij te ontdekken. Op deze manier vergroot ik onrechtstreeks het bewustzijn van Beringenaren rond verantwoorde consumptie. Het was zeker een zoektocht naar deze lokale producten maar het is een visie waar ik niet van af wil wijken.

Daarnaast wil ik tweedehandskledij zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk aan de man brengen. Zo speel ik in op de mode bij het uitkiezen van mijn stukken. In grote steden zijn er vaak heel wat toffe vintagewinkeltjes maar hier nog niet.

 

Sociaal gegeven

Ik vind het heel fijn om mensen bij elkaar te brengen bijvoorbeeld met een goed stukje taart en een koffietje. De zaak is niet zo groot maar dat zorgt ervoor dat mensen met elkaar praten.  Vervolgens heb ik ook een ‘co-working space’ ingericht naast de koffiebar, om het sociale aspect te verruimen naar samenwerken.

 

Verhaal achter het product of kledingstuk

Mijn liefde voor vintage is als tiener gestart. Ik draag graag bijzondere kledingstukken om mezelf te onderscheiden van anderen. De zoektocht naar een uniek stuk is een fijne en intensieve beleving. Zo ga je je kleding meer appreciëren. Ik wil niet bijdragen aan de fast fashion industrie, maar kies liever voor een duurzamer alternatief. Deze boodschap wil ik overbrengen via mijn winkeltje. Ik ga voor kwalitatieve en unieke vintage stukken. Liefst met een goed verhaal dat ik kan meegeven aan de nieuwe eigenaar.

Naast het eigenhandig selecteren van mijn kledingstukken kies ik ook heel bewust andere lokale producten in de koffiebar. Graag zet ik mijn partners in de kijker: Blueberryfields, Het Aerts Paradijs, taarten van De Nien en Zoetzuur, ...

Eveneens lokale kunstenaars krijgen een plaatsje in mijn interieur. Zo heb ik lampen van Upcraft Designs, foto’s van Joris Put en zijn de keramieken mokken zelfs ook te koop. Ik wil dit verhaal nog verder uitbreiden naar thema’s zoals ongelijkheid verminderen of inzetten op eerlijk werk maar dat zijn plannen voor de toekomst.

Volg HEN HEN via Facebook of Instagram.