Gratis wifi aan de Paalse Plas en Koersels Kapelleke

Gepubliceerd opvrijdag 1 apr 2022 om 12:01

De stad heeft gratis wifi geïnstalleerd in de speeltuinen aan recreatiedomeinen ’t Fonteintje en de Paalse Plas. “Naast de uitrol in onze publieke gebouwen voorzien we nu ook draadloos internet op drukbezochte stedelijke buitenlocaties”, zegt schepen van ICT Tijs Lemmens. “We hebben bewust gekozen voor gebruiksgemak want inloggen is niet nodig. Je hoeft enkel je smartphone of tablet te verbinden met het netwerk WIFI4EU om online te gaan.” 

WIFI4EU is een project van de Europese Unie waarbij lokale besturen kans maken op een subsidie van 15.000 euro voor de uitbouw van openbare wifi. De EU kende dit bedrag onder meer toe aan Beringen, waarmee de stad een deel van de kosten dekt. Voor de realisatie doet de stad beroep op Citymesh, dat ook instaat voor de gefaseerde uitrol in de stedelijke gebouwen. 

“Zo voegen we net voor de start van de paasvakantie een extra voorziening toe in onze recreatiedomeinen, waar de 4G-ontvangst vrij laag is”, vult schepen van Recreatie Jessie De Weyer aan. “Bovendien is het tijdens evenementen aangewezen om wifi te voorzien op deze plaatsen. Op de buitenspeeldag deze zaterdag zal je het internet dus al eens kunnen testen!”