Fiets niet op de markten in Beringen!

Gepubliceerd opvrijdag 7 okt 2022 om 13:40

Stad Beringen vraagt bezoekers en passanten om op marktdagen niet te fietsen over het marktterrein. Sedert de start van het schooljaar werden weer meer fietsers aangetroffen, iets wat verder gecontroleerd zal worden. In Beringen betref het enerzijds leerlingen die na het verlaten van de school de woensdagmarkt al fietsend oversteken, maar ook in andere deelgemeentes en met andere leeftijdscategoriëen vormt dit een probleem tijdens marktdagen. 

“Op de markt is heel wat passage. Marktbezoekers hebben daarbij vooral hun focus op de marktkramen en niet zozeer op wat er op de weg achter hen gebeurt. Een fietser kan daardoor verrassend snel opduiken, met ongevallen tot gevolg. Fietsen is daarom ook al jarenlang verboden op het marktterrein. Het verbod wordt door onze gemeentelijke ambtenaren gecontroleerd. Herhaaldelijke inbreuken kunnen een GAS-boete opleveren. Aan fietsers wordt gevraagd om rond de marktterreinen te rijden of minstens af te stappen en de fiets aan de hand te houden,” aldus schepen voor Lokale Economie Werner Janssen. 

Tijdens marktdagen zijn alle voertuigen, behalve marktkramers, dienstvoertuigen van de stad Beringen en hulpdiensten verboden op de terreinen tussen 6u en 14u. Deze bepaling geldt dus ook voor fietsen en bromfietsen. Steps worden gelijkgeschakeld met fietsen en zijn dus eveneens verboden. 

Werner Janssen 

Schepen voor Lokale Economie