Fiber Shape

Je zou kunnen stellen dat surfen mijn passie is! Ik draai al heel wat jaren mee als surfcoach op de Belgische surfcamps van BoardX en daarnaast ben ik altijd graag creatief bezig geweest. Een 5-tal jaar geleden ben ik dan ook gestart met Fiber Shape, waar ik handgemaakte surf- en skateboards maak. Hierbij zijn de centrale waardes creativiteit, kwaliteit en ecologie. Naast op maat gemaakte boards, kun je ook bij mij terecht voor allerhande herstellingen aan producten die gemaakt zijn uit composieten.  

Duurzame, kwalitatieve, unieke boards 

Het ecologische aspect blijft een zoektocht en een groeiproces maar ik gebruik heel wat materialen die aansluiten bij die visie. Voor de surfboards gebruik ik bijvoorbeeld EPS platen die ik lokaal laat snijden en ik werk de boards af met glasvezel en ecologische epoxy. Deze duurzame materialen probeer ik zo lokaal mogelijk te verkrijgen. De ecologische epoxy wordt bijvoorbeeld in Frankrijk geproduceerd en voor de skateboards kies ik bewust voor bamboe, bij voorkeur Europese. Een ander duurzaamheidsaspect is dat de boards lang meegaan. Ze zijn kwalitatief en ik bied ook de mogelijkheid van herstellingen aan. Dit zowel voor mijn eigen boards als andere merken. Zo zet ik in op een lange levensduur van producten. Zodat ze niet meteen op de vuilnisbelt belanden. 

Toekomstplannen 

Ik wil het concept nog verder uitwerken dan puur een product maken. Ik zou het fantastisch vinden om een community op te bouwen rond Fiber Shape. Zo speel ik met het idee een project te organiseren met jongeren op het skatepark. Daarnaast wil ik ook inzetten op andere producten zoals kledij. Naast het maken van surf- en skateboards ben ik ook bezig met een team op te stellen voor zowel surf als skate. Hiermee wil ik ook aandacht vestigen voor gendergelijkheid, het is al snel een “mannenwereld” maar vrouwen verdienen ook hun plaats in de skate- of surfwereld. Daarnaast wil ik met dit project ook meer inzetten op klimaatacties en leven in het water. Bijvoorbeeld via acties zoals beach clean up’s. Ontdek mijn boards via Facebook en Instagram