Feestelijk weekend tijdens Coursel Carrousel

Gepubliceerd opwoensdag 25 mei 2022 om 16:11

Coursel Carrousel brengt dit weekend alles samen in Koersel: verenigingen, kermis, muziek, animatie, foodtrucks en terrassen.
Dit allemaal rond de feestelijke opening van ontmoetingscentrum Cor. 

Nadat afgelopen winter Koersel Kerst moest worden afgelast, besliste stad Beringen samen met het verenigingsleven om in het voorjaar iets nieuw uit de grond te stampen. Omdat dit samenvalt met het kermisweekend, ontstond Coursel Carrousel.
Deze samenwerking tussen Visit Beringen en CC Beringen is gratis voor iedereen en opent haar deuren op zaterdag van 17.00 tot 1.00 uur en op zondag van 13.30 uur tot 23.00 uur. 

Schepen van Cultuur An Moons: “Je kan de Cor van binnenuit ontdekken tijdens een rondleiding en genieten van muziekoptredens van Academie Beringen. Zo geven we ons lokaal cultureel talent een podium tijdens dit evenement.” De rondleidingen vinden plaats op zaterdag tussen 18.00 en 21.00 uur en op zondag tussen 13.30 en 20.30 uur.  

Heel wat livemuziek dus tijdens dit feestelijk openingsweekend. Het hoofdpodium bevindt zich op het nieuwe Academiepark. “We hebben een mix van straffe namen en lokaal talent”, aldus schepen voor Toerisme en Evenementen Werner Janssen, “Glenn Claes zal op zondagnamiddag Coursel Carrousel muzikaal inzetten.” Met zijn veelzijdige stem krijgt hij ongetwijfeld alle fans opgewarmd. Schepen Moons tipt: “Binnenkort komt zijn nieuw album uit. Hét ideale moment om Glenn te (her)ontdekken.” 

Op zaterdag vormt het buitentheater de arena van Circus Paljasso en op het hoofdpodium zorgen White Trash Dating Service en Rivals of Madtown voor de nodige rock-'n-roll. Daarna knalt - onder vleugels van Academie Beringen - DJ sc.REBEL?! moderne dancetracks uit de speakers. Als afsluiter zetten de heren van Kwijt Trek System Koersel op stelten op hún manier.  

Op zondag staat Glenn Claes op het programma. Percussieteam Percussionata en ambiancemaker Dominique volgen. Schepen Janssen: “De slotact komt op rekening van Fons en Die Van Ons. Onder de noemer ‘jeugdig enthousiasme’ of ‘oud zot’ flitsen de hits van vroeger en nu zo aanstekelijk voorbij dat stilstaan geen optie meer is!”. Op het buitentheater spelen One Mon Band en Livebox. 

Coursel Carrousel, dat is ook twee dagen animatie voor jong en oud. Denk aan springkastelen, kinderworkshops en straatmagie. Iets drinken doe je bij de drankstanden van de vele verenigingen en je honger stillen kan bij de foodtrucks. Op het kerkplein vind je het hele weekend de kermis en op maandagavond is er een avondmarkt. Koersel draait op volle toeren! 

Alle info vind je op visitberingen.be en op de Facebookpagina Coursel Carrousel