Eregouverneur Reynders schenkt zomereik die Paalse Plas siert

Gepubliceerd opwoensdag 18 nov 2020 om 12:17
Vanochtend heeft stad Beringen een eikenboom geplant aan de Paalse Plas.

Vanochtend heeft stad Beringen een eikenboom geplant aan de Paalse Plas. Deze zomereik is een cadeau van eregouverneur Herman Reynders. Bij zijn afscheid dit jaar bezorgde hij elke Limburgse gemeente een waardebon voor deze boom. Dit geschenk past in zijn ambitie om in Limburg meer bomen aan te planten. De stedelijke diensten konden alvast rekenen op enkele helpende handen van burgemeester Thomas Vints, schepen van groen Jean Vanhees en schepen van milieu Tijs Lemmens. En dit alles onder goedkeurend oog van de eregouverneur zelf. 

Schepen van groen Jean Vanhees vertelt: “De initiële aanplanting van deze zomereik stond eigenlijk dit voorjaar op de planning, maar corona stak hier een stokje voor waardoor de aanplanting werd opgeschoven naar het najaar. Vandaag is het dan eindelijk  zover! We hebben gekozen voor de Paalse Plas als locatie omdat zomereiken erg groot kunnen worden en we zo de boom alle ruimte geven om te groeien.”

De stedelijke diensten deden reeds het voorbereidend werk en maakten het plantgat klaar voor de komst van de zomereik. Ook na aanplanting zullen de diensten de boom met de nodige aandacht blijven verzorgen. Schepen van milieu Tijs Lemmens licht de ecologische waarde toe: “De zomereik is voor onze streken inheems en past daarom zeer goed in het ecosysteem. Terwijl de boom groeit en CO2 opneemt voelen vogels, eekhoorns en bijen een positieve ontwikkeling voor hun habitat.”

“De samenwerking van stad Beringen met de eregouverneur verliep tijdens zijn ambtsperiode steeds vlot. We zijn dan ook erg blij met deze eikenboom als afscheidscadeau. Een mooi gebaar van de eregouverneur”, aldus burgemeester Thomas Vints”