Duurzame wenskaart

Repair Café en stad Beringen slaan de handen in elkaar voor een origineel eindejaarsconcept.

De vrijwilligers bedachten samen met de stadsdiensten een warme en duurzame actie.
Jaarlijks worden er duizenden kerst- en nieuwjaarskaartjes verstuurd. Helaas belandt een groot deel daarvan ook jaarlijks op de vuilnisbelt.
Dit is natuurlijk zonde van al die mooie gedrukte kaarten waarvoor heel wat bomen zijn gesneuveld.
 
Om de actie extra warm en duurzaam te maken, worden de kaartjes verdeeld onder onze stadsgenoten die zich in deze uitzonderlijke tijden wat eenzamer voelen.
Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Een oproep om jullie oude kerstkaarten te transformeren naar een nieuwe 'duurzame wenskaart'.
 
Hoe? Dat kan op 2 manieren:
1. Doneer je oude kerstkaarten t.e.m 28 december door ze te deponeren in de brievenbussen van de Kerstman, naast de verlichte beren in elke deelgemeenten.

2. Ga zelf aan de slag met oude kaartjes of ander materiaal dat je thuis nog hebt liggen en maak er een nieuwe wenskaart van.
Inspiratie nodig? Hou deze FB pagina dan zeker in de gaten, wij posten nog wat voorbeelden en een leuk tutorial filmpje.
 
Zijn je nieuwe kaartjes klaar? Deze mag je deponeren in de brievenbussen van de Kerstman, naast de verlichte beren in elke deelgemeenten.
 
Wil je graag helpen met deze actie? Ken je mensen die graag willen helpen?
Ken je in jouw netwerk eenzame personen of ouderen die een warme wens verdienen? Stuur dan een mailtje naar duurzamehelden@beringen.be