Digivrijwilliger

Kom jij ons team versterken als DIGIVRIJWILLIGER?

In een Digipunt is er internettoegang beschikbaar via een computer of tablet en zoek jij samen met inwoners met weinig digitale vaardigheden naar een antwoord op hun vragen rond bijv. digitale dienstverlening (online afspraak maken, digitaal formulier invullen, thuisloket gebruiken), online opzoeken van openingsuren, digitale communicatie (videobellen, berichten sturen, smartschool gebruiken)...

Sociale vaardigheden om een laagdrempelige, verwelkomende omgeving te creëren zijn minstens even belangrijk dan je digitale knoppenkennis. Zo kan je de zelfredzaamheid en zelfzekerheid van mensen versterken en zelf nieuwe mensen ontmoeten.

Je kan je minstens één namiddag in de week vrijmaken voor ondersteuning in een van de Digipunten (1 per deelgemeente) waarvoor we een forfaitaire vrijwilligersvergoeding voorzien. Er wordt rekening gehouden met het gewenste startmoment i.f.v. het verloop van de coronapandemie.

Je komt in een tof team terecht waar je met ondersteuning van een coördinator voortdurend nieuwe dingen kan bijleren. Je krijgt de nodige opleiding en tools om de doelgroep op te vangen en wanneer nodig door te verwijzen naar het bestaande digitale aanbod of relevante dienstverlening in Beringen. De opleiding bestaat uit 4 modules verspreid over enkele weken, met start voorzien in maart (coronaproof).

Meer info: miet.vandebroek@oasisbe.org, T 0494 344174 of facebook BuurtBar