Digitale sleutel - LRA

LRA (Local Registration Application) maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze digitale sleutels te verkrijgen indien je geen eID of kaartlezer hebt, problemen ondervindt met de software, de PIN- en PUK-code van je eID vergeten bent, of hoofdzakelijk op tablet of smartphone werkt. Dankzij deze toepassing kan je kiezen hoe je je aanmeldt op de internetdiensten van de overheid. Naast de eID-kaart en het token, behoren nu ook de app itsme©, unieke code of sms tot de mogelijkheden. Je hoeft bovendien maar één keer bij het administratief centrum langs te gaan om de digitale sleutel van je keuze te activeren. Als je kiest voor de itsme-app moet je zelfs niet naar het stadhuis komen, de installatie kan je volledig van thuis uit doen.

Aanvraag

Activatie in 5 eenvoudige stappen
  1. Je dient je aan op het administratief centrum bij het loket burgerzaken met de vraag om een digitale sleutel.
  2. De loketbediende zoekt je via de LRA-toepassing op in het rijks- of BIS-register en stuurt een link naar jouw e-mailadres.
  3. Daarna maakt de LRA-toepassing een activatiecode aan voor de digitale sleutels. Je krijgt deze code mee.
  4. Je klikt op de link die je in je e-mail ontvangen hebt en vult de activatiecode in.
  5. Nu kan je zelf een digitale sleutel aanmaken of door de loketbediende geholpen worden om er één aan te maken (bijvoorbeeld een token als PDF opslaan of afdrukken).

Meenemen

Je identiteitskaart, je e-mailadres en GSM-nummer.