Digisessies

Wat is een digisessie?

Tijdens een digisessie gaan we dieper in op een bepaald thema, zoals digitale overheidsdiensten, foto's opslaan of wachtwoordbeheer. Gedurende een uur geven we uitleg in een kleine groep waarbij er voldoende ruimte voor vragen is. Digisessies zijn gratis, vrij toegankelijk en vinden plaats in een digipunt. 

In het digipunt kan je samen aan de slag gaan met de inhoud van de digisessie, maar mogen ook andere digitale onderwerpen aan bod komen. 

Waar & wanneer

Elke maand staat in het teken van een bepaald overkoepelend thema. Tijdens de digisessies gaan we dieper in op verschillende subthema's. Ook onze digihelpers in de digipunten zijn voorbereid op al jouw vragen hierover.

Digisessie XL

  • We sluiten ons digitale werkjaar af met een digisessie om U tegen te zeggen: de digisessie XL. Starten doen we door onze Beringse digihelden verdiend in de bloemetjes te zetten. Vervolgens geeft Kristof d’hanens van Appstublieft in een geanimeerde voorstelling een overzicht van de belangrijkste trends in digitalisering en mediawijsheid.

πŸ‘‰ Is 2024 het definitieve einde van het wachtwoord? En schakelen we massaal over naar passkeys?

πŸ‘‰  Hebben we straks allemaal een huisrobot die de was opplooit en de hond voedert?

πŸ‘‰ Oh, en Facebook wordt 20 jaar! Hiep hiep hoera?!? Of eerder een afscheidsfeest?

πŸ‘‰ Dat en nog veel, veel meer in deze eigenzinnige digisessie XL.

Kristof legt het helder en in gewone mensentaal uit. Een mopje, kwinkslag of grappig filmpje onderweg zijn niet uitgesloten. Want we moeten ook niet al die digitale trends te serieus nemen.

/ 12 juni van 19.00 – 21.00 uur

/ COR Koersel – wegens tijdrit Baloise Belgium Tour toegankelijk via de achterzijde

/ Gratis. Schrijf je hier in.