Deze zomer opnieuw 20 podcasts op evenveel bankjes in Beringen

Gepubliceerd opdonderdag 14 jul 2022 om 10:09

Het Bankje keert deze zomer terug naar Beringen. Samen met Creatief Schrijven en Kunstwerkt organiseert theaterorganisatie OPENDOEK de podcastreeks. “Tijdens een wandel- of fietstocht kan je even op één van de 20 bankjes pauzeren en via de QR-code een intieme, bizarre of aangrijpende dialoog beluisteren die zich misschien wel heeft afgespeeld op de plek waar je zit”, legt schepen van Cultuur en Dorpenbeleid An Moons uit.

Auteur Wim Chielens bedacht het idee tijdens de eerste lockdown in 2020 om op die manier theater toch nog tot bij het publiek te brengen. De podcasts van de vorige edities zijn in totaal 30.000 keer beluisterd.

“Naast de beschilderde elektriciteitskastjes, de regenboogkastjes en de Bjèvelse kunstmuur maakt ook Het Bankje deel uit van Tour Artistiek Beringen, het project waarmee we kunst in het straatbeeld brengen. Zo laten we onze inwoners op een laagdrempelige manier cultuur opsnuiven. De bankjes staan steeds in de buurt van één van de kunstwerken van Tour Artistiek. Een fietstocht langs de elektriciteitskastjes valt dus ideaal te combineren met een rustmoment op een bankje, opgeluisterd door boeiende dialogen”, aldus schepen An Moons.

Deel met #MijnBeringsBankje jouw luisterervaring. De route met alle opgefleurde kastjes en bankjes vind je op tiny.cc/TourArtistiek. Het Bankje loopt nog tot eind september.